Bílí Tygři Liberec

Dominik Lakatoš: Slavit můžeme až po play-off

Date of publication Author Dominik Jakubec

Praha/Liberec - Závěrečná bitva předkola se Spartou byla dlouho bezbranková. Až ve třetí třetině zavelel k výhře důležitým gólem Dominik Lakatoš. "Byl to šťastný gól. Prostě jsem to zkusil nahodit z otočky na branku," usmívá se mladý střelec.

Co páteční duel na ledě Sparty rozhodlo?
Oba týmy dlouho předváděly výborný organizovaný výkon. My i Sparta jsme předváděli parádní hru a nakonec to bylo vyrovnané až do konce. Nakonec jsme dali jeden šťastný gól a odrazili jsme se od něj. Sparta musela otevřít hru a my jsme si s tím poradili.

Jak bys svou trefu, která zápas zlomila, popsal?
Takové střely trénuju na tréninku pořád, mám to nacvičené... (smích) Ne, byl to prostě šťastný gól. Z otočky jsem pálil do hráčů a nějak to tam propadlo. Vždyť já ani nevěděl, že šel puk do branky, radoval jsem se až ve chvíli, kdy se radovali spoluhráči.

Hodně práce při něm udělal také Jaroslav Vlach, který stínil brankáři, souhlasíš?
Jednoznačně. Jarda je vynikající hráč do předbrankového prostoru. Mým úkolem bylo nahodit nějak puk do brankoviště a i díky němu to proklouzlo do sítě.

Věřil bys před sérií, že bude hotovo už po třech zápasech?
Všichni víme, jak kvalitní kádr mají. Štěstí tentokrát stálo při nás, tak to v hokeji už bývá. Pro nás je to jedině dobře. Byla to taková rekapitulace předloňského finále. Klíčové bylo, že jsme zvládli už ten třetí zápas, protože kdyby Sparta vyhrála, mohlo je to nakopnout a kdo ví, jak by to potom bylo. Díky bohu za to. Vyšlo to přesně tak, jak jsme si přáli. Máme dost času na regeneraci. Od pondělí už se budeme naplno připravovat na sérii s Hradcem Králové.

Jak moc vám v celé sérii pomohl Roman Will, který podával skvělé výkony?
Je úžasné, když máte za sebou gólmana, který dokáže pochytat velkou spoustu šancí. To je základ úspěchu. Máte se o koho opřít. Brankář je základ a my máme za zády opravdu obrovskou oporu. Romanovi všichni věříme.

Páteční zápas byl mnohem klidnější, než ten středeční. Čím to bylo?
Ono to ani nešlo, aby to byla zase taková řež. Sparta chtěla vyhrát, my jsme také nechtěli nechat nic náhodě. Emoce jsme nechali doma. Jakmile skončí zápas, je to za námi. Věděli jsme, pro co si do Prahy jedeme. Nejeli jsme se sem rvát, jeli jsme postoupit.

Jak se těšíš na čtvrtfinálovou sérii s Hradcem Králové?
Je před námi další kvalitní soupeř. Všichni víme, jak silný mají tým a jak dobře hrají. Ale my se soustředíme na naši hru, jako to děláme vždy. Nechceme se přizpůsobovat soupeři, naopak.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Získejte originální hrané dresy Tygrů ze sezony 2023/24!

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Průlomová sezóna či podpora fanoušků. Nejen o tom se rozhovořil Daniel Král

Z našeho fanshopu

Triko jednobarevné logo dětské bílé

295 Kč
Koupit

Mikina s logem dámská šedá

895 Kč
Koupit

Svíčka krychle s logem

110 Kč
Koupit

Vlajka na auto velká bílá

160 Kč
Koupit