Bílí Tygři Liberec

Dojemný trhák jako od Nolana vyprodal Home Credit Arenu!

Date of publication Author Redakce

Liberec - Tohle by nevymysleli ani v Hollywoodu! Scénář zápasu Benátek nad Jizerou s Kladnem by bral nejeden filmový štáb, Jaromír Jágr i Petr Nedvěd se na ledě rozhodně neztratili, ba naopak. Podíleli se dohromady hned na pěti brankách svých celků.

To byla paráda. Od utkání Benátek nad Jizerou s kladenskými Rytíři se čekalo hodně, skutečnost ale všechny představy smetla ze stolu. Parádní akce vyprodala arénu a ve skvělé atmosféře se dařilo Jaromíru Jágrovi i Petru Nedvědovi.

Jaromír Jágr na střídačce

Vše odstartovalo čestné buly vhozené šéfem rakouského hokejového svazu Gernotem Mittendorferem, sílu okamžiku podpořilo ještě choreo s obličejem Petra Nedvěda. To vše za přítomnosti vyprodané Home Credit Arény. Legendární šedesát osmička nakonec třikrát asistovala, centr první formace Benátek nad Jizerou zase udělal přesně to, na co byli hokejoví fanoušci ještě čtyři sezony zpátky zvyklí. Byl to opravdu emotivní okamžik, parádní ranou zápěstím překonal Lukáše Cikánka a vdechl do řad Benáteckých obrovskou euforii.

Ta vyvrcholila neomylnou dělovkou Jakuba Husa od modré čáry, na níž se druhou asistencí opět podílel čahoun s číslem 93. „Asi si svou střelu odnesu do hrobu, byl jsem za gól rád. Poslední tři dny jsem skoro nespal a přemýšlel jsem o tom, jak vše fanouškům splatit. Aby to z mé strany nebylo takové brekeke... Jsem rád, že jsem tohoto večera mohl být součástí," komentoval Petr Nedvěd.

Právě třetí Jágrova asistence ale zlomila zápas. Domácí nakonec podlehli Rytířům po nevydařeném závěru až příliš krutým výsledkem 2:7. Diváci za nezapomenutelný zážitek odměnili obě dvě legendy i oba týmy aplausem ve stoje. Po posledním zápase Petra Nedvěda v kariéře bude vyvěšen jeho dres pod strop arény. Stane se tak v neděli proti v extraligovém duelu proti Spartě.

„Myslel jsem si, že to bude horší. Věděl jsem, že musím hrát takový svůj zápas v zápase. Chtěl jsem kvůli spoluhráčům zápas dohrát. Byl to parádní večer, moc jsem si ho užil. Chtěl bych poděkovat spoluhráčům i trenérům a hlavně divákům. Pro ně to hrajeme, jinak by hokej byl hrozně smutný," prozradila legenda s číslem 93.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Získejte originální hrané dresy Tygrů ze sezony 2023/24!

Sbírej oficiální kartičky TELH! Druhá série pro sezonu 2023/24 je venku

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Z našeho fanshopu

Šála bílá s logem

320 Kč
Koupit

Body modré s kr.rukávem a barevným logem

295 Kč
Koupit

Triko pánské Birner

495 Kč
Koupit

Triko dětské Birner

475 Kč
Koupit