Bílí Tygři Liberec

Dobré zprávy! Matěj Pekař podepsal vstupní smlouvu s Buffalem

Date of publication Author Jonáš Majtyka

Liberec – Odvážná cesta Matěje Pekaře se opět lehce přiblížila svému cíli. Nejlepší nováček uplynulého ročníku USHL, který momentálně nastupuje v OHL, podepsal smlouvu s Buffalem Sabres. Podívá se do NHL?

Pomalými krůčky se Matěj Pekař přibližuje svému snu. Již v patnácti letech opustil Bílé Tygry a rozhodl se zkusit štěstí v zámoří, kde během tří sezón vystřídal tři kluby. Zlomový byl pro něj minulý ročník, v němž se stal nejproduktivnějším hráčem USHL (United States Hockey League), přičemž se o první místo dělil s americkým supertalentem Jackem Hughesem.

Matěj Pekař o podpisu smlouvy a aktuální formě:

"Jsem moc spokojený, vůbec jsem to nečekal. Dozvěděl jsem se to myslím někdy během týdne po druhém zápasu v OHL. Znamená to pro mě hrozně moc, ale nic se nemění. Musím pořád tvrdě pracovat a hrát stejně.

Cítím se výborně. Hodně se spoléháme na ofenzivu, což mě samozřejmě moc baví. Hraje se rychlý hokej, který mi vyhovuje a baví mnohem víc."


Za své výkony si vysloužil cenu pro nejlepšího nováčka soutěže, o které rozhodují manažeři všech klubů. Skauty NHL tak nemohl být nepovšimnut a na jarním draftu v Dallasu po něm sáhl ve čtvrtém kole tým Buffalo Sabres.

Původně měl letošní sezónu odehrát na univerzitě v Ohiu, po přípravném kempu v Buffalu ale nakonec zamířil do vyšších pater. Aktuálně nastupuje v OHL (Ontario Hoceky League) za mužstvo Barrie Colts a vede se mu velice dobře. V dosavadních deseti zápasech si připsal jedenáct kanadských bodů a v týmové produktivitě se nachází na čtvrtém místě.

Matěj Pekař o spolupráci s Buffalem:

"Od kempu jsem s Buffalem v kontaktu. Volají mi víceméně dvakrát každý týden, bavíme se o hokeji, stravě, a celkově o všem co patří k výkonu. Na dost zápasů přijdou i osobně."


Za velmi dobrý projev si od zástupců Sabres Matěj Pekař vysloužil vstupní kontrakt na tři roky a je tak opět o krůček blíže k tomu, aby si zahrál v NHL. Nám nezbývá nic jiného, než mu držet palce.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Získejte originální hrané dresy Tygrů ze sezony 2023/24!

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Průlomová sezóna či podpora fanoušků. Nejen o tom se rozhovořil Daniel Král

Z našeho fanshopu

Trumpeta velká

145 Kč
Koupit

Vlajka na auto velká bílá

160 Kč
Koupit

Rohožka sezona 23/24

690 Kč
Koupit

Body modré s kr.rukávem a barevným logem

295 Kč
Koupit