Bílí Tygři Liberec

Do Liberce přijedou Vítkovice. Roztaví Tygři ostravskou ocel?

Date of publication Author Jaroslav Vondrák

Liberec - Venkovní utkání Tygrům nevycházejí podle představ, naopak na domácím ledě jsou svěřenci trenéra Pešána úspěšní. Potvrdit toto tvrzení budou chtít i v zápase s Vítkovicemi, pro které není liberecký led vůbec oblíbený.

Můj dům, můj hrad

Bílí Tygři se od začátku ročníku potýkají s nedostatečným bodovým ziskem, zejména z venkovních utkáních. To potvrdil i poslední zápas v Plzni, kde naši hokejisté inkasovali během prvních čtyř minut dvakrát, a nakonec prohráli 1:5. V Lize mistrů se Libereckým daří o poznání lépe.

Druhé místo v základní skupině znamená postup do vyřazovací části soutěže. V něm modrobílí narazí na velmi kvalitního soupeře, švédskou Frölundu Indians. To ovšem nemění nic na skutečnosti, že v české extralize nyní potřebují Tygři sbírat každý bod.

Mela před brankou

Na domácím ledě má Liberec bilanci solidní. V Home Credit aréně vyhrál čtyři z pěti utkání a porazil tak již Hradec Králové, Zlín, Mladou Boleslav a Pardubice. Jediným celkem, který si z města pod Ještědem odvezl body, byl Chomutov. Nadcházející zápas s Vítkovicemi se tak pro bodový zisk zdá být příhodným. A to nejen díky kladné domácí bilanci. Celek z Ostravy totiž v Liberci vyhrál naposledy v únoru 2013! Na tuto čtyři a půl roku dlouhou sérii se naši hokejisté pokusí navázat!

Pět proher v řadě

Vítkovice před zahájením nového ročníku zaznamenaly několik změn na soupisce. Angažmá v Ostravě ukončili například útočníci Balán, Vandas nebo Stastny a obránce Kovář. Naopak do týmu vedeného Jakubem Petrem přišli zkušení útočníci Dej a Lev a obránce Trška.

Úvod sezóny ale nebyl pro Ostravany ideální. V prvních kolech si sice připsaly vysoké domácí vítězství proti Spartě nebo skalp chomutovských Pirátů, poté ovšem přišla herní krize a Vítkovice prohrály pět utkání v řadě.

Martin Ševc se odpoutal od protihráče

Tuto sérii se jim podařilo zlomit až v minulém kole, kdy na svém ledě přestřílely poslední Litvínov 7:3. Aktuálně tedy Ostravané okupují sedmou příčku tabulky se ziskem osmnácti bodů.

Vítkovičtí sázejí především na týmový výkon, tomu odpovídají i statistiky. Nejproduktivnějšími hráči jsou útočníci Radoslav Tybor a Ondřej Roman (oba 10 bodů), David Květoň a Jakub Lev (oba 8 bodů) a také obránce Marek Hrbas (6 bodů).

K ofenzivní činnosti přispívá také kapitán Rostislav Olesz (5 bodů) nebo devatenáctiletý talent Šimon Stránský (4 body). Vítkovice mají ve svých řadách taky, pro liberecké fanoušky dobře známého, Jana Výtiska, který i letos kraluje statistice Radegast Index. V brankovišti dostává přednost Patrik Bartošák, který zatím odchytal dvanáct utkání s průměrem úspěšnosti zákroků 91.61 %.

Bílí Tygři mají v neděli šanci odčinit nezdar ze zápasu v Plzni a odrazit se k lepším výkonům. Přijďte je podpořit! Zápas začíná v Home Credit aréně v neděli 15. 10. v 16 hodin!

Bílí Tygři Liberec versus HC Vítkovice RIDERA

Počet utkání: 60
Bilance: 29 – 3 – 3 – 4 – 21
Skóre: 169:160

Poslední utkání na libereckém ledě proti Vítkovicím, hrané 6. ledna tohoto roku, ovládli domácí v poměru 2:1. Zápas si můžete připomenout na tomto videu.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Po hostování si u Tygrů prodlouží angažmá odchovanec Zachar

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Z našeho fanshopu

triko poškrábané logo pánské černé

310 Kč
Koupit

Trumpeta velká

145 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská modrá

895 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo pánské bílé

320 Kč
Koupit