Bílí Tygři Liberec

Do Letňan či České Lípy. Třeťáci si během nabitého víkendu vedli skvěle!

Date of publication Author Dominik Jakubec

Liberec - Hned tři souboje čekaly o víkendu na tygří třetí třídu. Malí hokejisté se v sobotu představili v Letňanech a proti České Lípě, v neděli pak do České Lípy vyrazila také druhá skupinka Tygřat. Všechny duely vyšly příznivěji pro malé Tygry.

V sobotu vyjela první skupina do pražských Letňan, kde se Bílí Tygři rozdělili na dva týmy a změřili síly s domácími Letci. Tygřata se prezentovala vynikajícím výkonem, herně měla navrch a nakonec si tak zpět do Liberce vezla dvě velmi cenná vítězství.

Trenér Libor Daněk o souboji s Letňany:

"V Letňanech jsme odehráli troufám si říct naše nejlepší utkání v této sezoně. Všichni kluci makali na sto procent, výborně se doplňovali a ukázali i něco navíc, když zvládli všechny situace vyhodnotit a najít správné řešení. Už v tomto věku ukazuje spousta z nich skvělé herní myšlení. Za jejich výkon jim velmi děkuji a musím všechny, počínaje brankářem a konče útočníky, moc pochválit."

Druhá polovina třetí třídy nastoupila v krajské soutěži na domácím ledě proti České Lípě. V obou soubojích si nakonec počínala mnohem úspěšněji, než soupeř, a přidala tak do kolonky letošních vítězství další dva zápisy.

Trenér Martin Duschka o sobotním střetnutí s Českou Lípou:

"V obou utkáních jsme byli lepším týmem. Jsme velice rádi, že se dokázali prosadit i kluci, kteří v minulých týdnech bojovali s nemocemi nebo se jim zkrátka tak moc nedařilo. Věříme, že jim každá vstřelená branka může dodat velkou motivaci a potřebnou chuť do další práce."

V neděli vyrazila do České Lípy také zbylá skupinka Tygřat. I přes únavu z předešlého souboje s Letňany malí hokejisté znovu ukázali pravé tygří srdce a znovu si vedli lépe, než soupeř. Sestavu na poslední chvíli poznamenala omluvenka jednoho z hráčů, přičemž pravidla minihokeje neumožňují měnit složení formací, ale povolují nasadit dva hráče proti třem. Dvojice Tygřat tak pravidelně nastupovala proti triu soupeřů. I s touto situací se ale Tygři poprali a po skvělém výkonu zvítězili.

Trenér Martin Bouška o nedělním utkání s Českou Lípou:

"Kluci předvedli vynikající výkon a navázali na zápas v Letňanech, kde je zdobil velmi dobrý pohyb. Musím Tygry pochválit za to, jak se s náročným víkendem poprali. Věřím, že když na konci mohou zvednou po vítězství ruce nad hlavu, veškerá radost a energie z výhry rázem únavu zcela vynahradí. Přesně to k hokeji patří."

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

VIDEO: Rozhodněte o nejlepším brankářském zákroku sezóny!

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Z našeho fanshopu

Triko dámské Bulíř

495 Kč
Koupit

Triko pánské Birner

495 Kč
Koupit

Hokejka dřevěná brankářská

185 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská modrá

895 Kč
Koupit