Bílí Tygři Liberec

Derby se stěhuje pod Ještěd! Tygry čeká šlágr proti Mladé Boleslavi

Date of publication Author Martin Pacák

Liberec - Poprvé v letošním ročníku se šelmy utkají s Bruslaři na ledě Home Credit Areny. Poslední střet s tímto soupeřem pro ně sice znamenal dva body a radost z vítězství, avšak jejich sok aktuálně hraje v obrovské pohodě a může se chlubit šňůrou úspěchů. Podaří se ji Severočechům přerušit? To se dozvíme od pátečních 18:00.

No konečně!

Pět zápasů. Tak dlouho trvala tygří nelichotivá série proher, kterou ovšem dokázali zlomit v úterním duelu s brněnskou Kometou, již sestřelili výsledkem 2:1 na vlastním ledě.

Utkání se od začátku neslo v režii Severočechů, kteří si postupně vypracovali náskok 2:0. V závěru ještě hosté snížili na rozdíl jediné branky, ovšem díky obětavosti hráčů, zákrokům skvělého Petra Kváči a odhodlanosti celého týmu skóre ubránili. O důležitosti tohoto počinu měl jasno i Michal Bulíř.

Michal Bulíř o prolomení série porážek:

"Konečně jsme hráli tak, jak jsme chtěli. Myslím, že to bylo vidět, celé mužstvo bylo stmelené a organizované. Potřebovali jsme to jako sůl, ale už několik zápasů dozadu. Jsme rádi, že to vyšlo teď, snad to bude výhra, od které se odpíchneme, a uděláme sérii, která bude přesně opačná."


Boleslav v laufu

Bruslaři v úterý přejeli Hanáky z Olomouce 6:1 a připsali si tak již sedmý skalp v řadě. Hrají tedy v obrovské formě a v Liberci budou mít obzvlášť velkou motivaci, neboť z ledu Home Credit Areny se již roky nevraceli domů vítězně.

Druhým důvodem bude také postavení v tabulce, v níž okupují solidní pátou příčku. Nutno však dodat, že na čtvrtou Spartu ztrácí pouhý bodík a zároveň vůči ní mají dva duely k dobru. Pokud by tedy byli úspěšní, přiblížili by se nejlepší čtyřce. Kompletní pořadí si můžete prohlédnout zde.

Michal Birner bojuje u mantinelu

Druhé derby

Proti Boleslavi Liberečtí již letos jednou nastoupili. Stalo se tak v 18. ligovém kole. Tehdy Augustovi svěřenci nervydrásající podívanou na kluzišti svého regionálního konkurenta opanovali v prodloužení poměrem 4:3.

Navážou na minulý úspěch i v prostorách své arény? Pokusí se o to již v pátek od 18 hodin.

Bílí Tygři Liberec versus BK Mladá Boleslav

Počet vzájemných zápasů: 41
Bilance: 24 – 8 – 0 – 0 – 9
Skóre: 129:89

Zajímavosti

  • Poslední domácí prohra s Bruslaři se datuje až do 18. listopadu 2010!
  • Boleslavští v utkání 14. kola proti karlovarské Energii nastříleli 11 branek. To se žádnému jinému mužstvu v jediném zápase letos zatím nepodařilo!
  • Bruslaři si drží prvenství ve statistice střel na vlastní branku. Svým soupeřům jich povolí v průměru jen 23,34!
Petr Jelínek si zpracovává puk

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Slavná trojice aneb selská jízda

Nejnovější články

Nad(h)led #33: Adam Najman nejen o nadcházejícím angažma ve Finsku

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Král s Galvasem si zahrají na MS osmnáctek!

Z našeho fanshopu

Triko dětské Birner

475 Kč
Koupit

Klíčenka s kovovým plíškem

55 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo dětské bílé

295 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská šedá

895 Kč
Koupit