Bílí Tygři Liberec

Derby je tu! Tygři se postaví rivalovi z Mladé Boleslavi

Date of publication Author Jonáš Majtyka

Liberec - Liberečtí hokejisté během reprezentační přestávky formu neztratili. I přes nepovedenou druhou třetinu dokázali otočit utkání se Zlínem a na toto vítězství budou chtít navázat v Mladé Boleslavi. Proti Bruslařům se již představí čerstvá posila Severočechů - Tomáš Filippi.

Další obrat

Na utkání s Olomoucí si jistě většina z vás pamatuje. Bílí Tygři v něm prohrávali už 0:3, jenže poté se nadechli k parádnímu obratu, který dokonali v prodloužení.

Ve středu se jim povedl podobný kousek. Po nepovedené druhé třetině v zápase se Zlínem ztráceli na soupeře dva góly. Do závěrečného dějství ovšem přišli svěřenci trenéra Filipa Pešána jako vyměnění a během prvních pěti minut třetí periody otočili stav střetnutí z 1:3 na 4:3. Své vedení si zkušeně pohlídali až do závěrečné sirény, přičemž si výhru pojistili trefou do prázdné brány.

Petr Jelínek o utkání se Zlínem:

"Měli jsme výbornou první třetinu. Možná jsme se jí trochu uspokojili, protože do té druhé jsme nastoupili velmi špatně. Dostali jsme gól při vlastní přesilovce, což by se nemělo vůbec stávat. Zbytek prostřední části se následně nesl v podobném duchu. Po druhé periodě jsme si v šatně k našemu výkonu něco řekli. Rušno nebylo, spíše jsme se zaměřili na věci, které bychom měli zlepšit, abychom utkání ještě zvrátili v náš prospěch. Jsem moc rád, že jsme ukázali bojovnost, odhodlání našeho týmu a nakonec zvítězili."


Severočechům se tak návrat do zápasového vytížení po reprezentační přestávce povedl. Již v pátek je ale čeká další těžký soupeř, konkrétně Mladá Boleslav, která si v posledním kole výrazně zvedla sebevědomí.

Boleslavská pomoc

Bruslařův se zatím v tomto ročníku příliš nedaří. Aktuálně jsou totiž až dvanáctí, na příčky zaručující postup do předkola play-off ovšem ztrácí pouhé tři body, jež budou chtít získat v utkání s Libercem.

V posledním zápase si navíc hráči z města automobilů vyšlápli na druhou Spartu, kterou porazili 5:3. Díky tomuto výsledku mohli Bílí Tygři vystřídat pražský celek na vedoucí pozici extraligové tabulky. Středočeši oproti tomu díky výhře Tygrů nad Berany snížili náskok právě desátého Zlína.

Nyní se ale Bruslaři postaví právě našemu týmu a v tradičním derby se dá opět očekávat vyhrocená atmosféra jak na ledě, tak v hledišti. Mladoboleslavští navíc budou chtít před svými fanoušky vrátit Tygrům porážku z Home Credit Arény, kde naposledy inkasovali od Severočechů osm branek. Ani svěřenci trenéra Filipa Pešána však nebudou bez motivace, neboť si potřebují upevnit svou pozici na čele tabulky!

Návrat

Utkání bude zároveň plné návratů. Za Tygry odehraje své první letošní utkání útočník Tomáš Filippi, jenž se po ne moc povedeném angažmá v ruském Chabarovsku rozhodl přestoupit zpět do Liberce, s nímž podepsal smlouvu na tři roky. Více se dočtete zde.

Zápas bude mít navíc speciální náboj pro oba naše gólmany. Roman Will i Marek Schwarz dříve ve své kariéře působili v Mladé Boleslavi, proti které se jeden z nich v pátek postaví do brány. Nesmíme samozřejmě zapomenout ani na Radana Lence, jenž až do minulého ročníku nastoupil ve své hokejové kariéře pouze za středočeský tým.

Marek Schwarz před utkáním v Mladé Boleslavi:

"Oba jsme s Romanem v Boleslavi chytali, takže je určitě zajímavým soupeřem, a na zápas se samozřejmě těšíme (úsměv). Bude to derby, takže se bude jednat jako vždy o vyhecovanější utkání."


Divácky velmi atraktivní střetnutí začne na ledě Ško-energo Arény v pátečních 17:30. Potvrdí šelmy dobrou formu a udrží se na první pozici v tabulce? To se brzy dozvíme!

Bílí Tygři Liberec versus BK Mladá Boleslav

Počet zápasů: 33
Bilance: 19 – 7 – 0 – 0 – 7
Skóre: 106:71

Poslední vzájemné utkání vyšlo mnohem lépe Bílým Tygrům, kteří rozstříleli Mladou Boleslav osmi góly. Zápas si můžete připomenout v následujícím sestřihu.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Průlomová sezóna či podpora fanoušků. Nejen o tom se rozhovořil Daniel Král

Zažijte finálový víkend! Vstupenky na světový šampionát jsou stále k dispozici

Tradiční autogramiáda nebo zápas juniorů! To vše nabídla letošní OFF Párty

Z našeho fanshopu

Svíčka krychle s logem

110 Kč
Koupit

Rohožka sezona 23/24

690 Kč
Koupit

Triko dámské Bulíř

495 Kč
Koupit

Body modré s kr.rukávem a barevným logem

295 Kč
Koupit