Bílí Tygři Liberec

Další těžký test! Tygři jedou do Třince, kde Oceláři ukončili sérii Energii

Date of publication Author KR

Liberec - Tygři vstoupí do souboje s Třincem jako lídr tabulky. Posilněni nelehkým vítězstvím nad Chomutovem (2:1) se budou pokoušet o zisk dalších bodů, k dispozici jim znovu bude mág Marek Kvapil, který bodoval v posledních čtrnácti zápasech. Dokáže svou sérii prodloužit?

Severský vichr v Lize mistrů je krutý

Třinec kromě extraligy bojoval i na mezinárodním poli. V Lize mistrů obhajoval úspěch ze semifinále, kde vypadl s finským JYP Jyväskylä. Během aktuálního ročníku se ze základní skupiny probojovat nedokázal, když v náročné konkurenci Tappary Tampere (FIN), Storhamaru (NOR) a Djurgården Stockholm (SWE) uhrál čtyři body. Postoupila Tappara a Djurgården, Oceláři skončili čtvrtí.

Čísla, čísla a zase čísla! Souboj nejproduktivnějšího beka s útočníkem

Nejproduktivnějším třineckým hráčem se stal obránce Lukáš Krajíček. Zkušený zadák posbíral v dosavadní části ročníku pět branek a devět asistencí, což mu vyneslo druhou příčku mezi borci zaměřujícími se převážně na defenzivní úkony. Druhý muž klubových statistik, Roberts Bukarts (3+8), posílil kádr Ocelářů před sezonu přestupem ze Zlína, třetí je Martin Adamský (7+3).

Jedničkou v třineckém brankovišti se stal Šimon Hrubec. Díky svým výkonům mezi tři tyče téměř nepustil své dva kolegy Petera Hamerlíka s Lukášem Danečkem. Odchytal dohromady patnáct duelů v nichž si připsal 92,80% úspěšnost zásahů a průměr 1,97 branky na zápas. Dvakrát navíc vychytal čisté konto a jednou od rozhodčích vyfasoval dvouminutový trest.

Dominik Lakatoš s Petrem Jelínkem před chomutovským brankářem

Forma graduje, Kvapil září

Tygři se v posledních kolech dostali do herní pohody. Po prohře se Spartou zvládli porazit Plzeň i Chomutov. Oba duely navíc odehráli pouze s jednou inkasovanou brankou. Z pohledu ofenzivy jsou navíc celkově nejúspěšnějším týmem extraligy. Vstřelili už 55 branek, což se nepovedlo žádnému jinému týmu.

Zápas s Chomutovem rozhodl parádním sólem Marek Kvapil, který je stále nejproduktivnějším mužem Tipsport extraligy. Na kontě má po 16 odehraných zápasech už 26 bodů za devět gólů a 17 nahrávek. Bodoval doposud ve všech duelech, kromě prvních dvou zápasů sezony, v nichž naše mužstvo nevstřelilo svému soupeři ani jednu branku.

Třinec v pátečním souboji porazil Karlovy Vary těsně 2:1. Ukončil tak sérii šesti tříbodových výher v řadě Energie. Obě branky Ocelářů vsítil Kanaďan Ethan Werek.

V prvním vzájemném střetnutí se radovalo naše mužstvo, které vyhrálo 4:1. Na domácím ledě se na konci září trefili postupně Michal Bulíř, Marek Kvapil, Martin Ševc a Tyler Redenbach. Za Třinec skóroval Martin Adamský.

Šarvátky u pirátské brány

Bílí Tygři Liberec versus HC Oceláři Třinec

Počet zápasů: 65
Bilance: 25 – 9 – 2 – 3 – 26
Skóre: 189:177

Připomeňte si první vzájemný duel s Třincem v následujícím videu:

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Slavná trojice aneb selská jízda

Nejnovější články

Nad(h)led #33: Adam Najman nejen o nadcházejícím angažma ve Finsku

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Král s Galvasem si zahrají na MS osmnáctek!

Z našeho fanshopu

Body modré s kr.rukávem a barevným logem

295 Kč
Koupit

Kartičky ELH 2023/24 2.série

65 Kč
Koupit

Triko dámské Bulíř

495 Kč
Koupit

Poukaz dárkový 500 Kč

500 Kč
Koupit