Bílí Tygři Liberec

Další rekord! Po Šmídovi se do historických tabulek zapsal i Michal Birner

Date of publication Author Vladimír Vykoukal

Liberec - Poté, co Ladislav Šmíd překonal rekord v času stráveném na ledě za jeden zápas základní části, předvedl další výjimečný výkon Michal Birner. Jakým počinem se zkušený útočník zapsal do historických tabulek?

Dokončit hattrick v prodloužení se v základní části české extraligy historicky podařilo jen třinácti hráčům. Liberecký Michal Birner je jedním z nich, jako jediný to navíc dokázal dvakrát, a to dokonce jen v jedné sezóně!

Poprvé se to zkušenému forvardovi povedlo v utkání 2. kola proti pražské Spartě. V památném zápase prohrávali Tygři po první třetině už 2:6, pak se ale nadechli k velkému obratu a nakonec vyhráli 8:7 po prodloužení. O poslední tři branky se postaral právě Birner, který si připsal i jednu asistenci.

Rekord pak stanovil v 44. kole proti Litvínovu, kdy se mu povedl stejný kousek. Oproti utkání se Spartou se Libereckým začátek proti Vervě povedl a brzy vedli o dvě branky, hosté ale vyrovnali a ještě tři minuty před konce základní hrací doby vedli. Pak to však na sebe vzal Birner, jenž zápas poslal do prodloužení, které následně i sám rozhodl.

Tygři mají v letošní sezóně na svém kontě už pět hattricků. Kromě dvou zápisů Birnera se to dvakrát povedlo Liboru Hudáčkovi a jednou i Radanu Lencovi. Zajímavé je, že hned třikrát to bylo proti pražské Spartě, proti které zatím Liberečtí v probíhajícím ročníku pálí ostrými.

Nezbývá než doufat, že se libereckým střelcům bude dařit i nadále a hattricky budou jen přibývat. Třeba se jednoho dočkáme už v příštím kole, v kterém Tygři vyráží do Olomouce. Podpořte je alespoň na dálku!

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Získejte originální hrané dresy Tygrů ze sezony 2023/24!

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Průlomová sezóna či podpora fanoušků. Nejen o tom se rozhovořil Daniel Král

Z našeho fanshopu

Mikina s logem pánská modrá

895 Kč
Koupit

Šála bílá s logem

320 Kč
Koupit

Klíčenka s kovovým plíškem

55 Kč
Koupit

Triko dámské Bulíř

495 Kč
Koupit