Bílí Tygři Liberec

Další domácí zápas! Tygři v severočeském derby přivítají zvedající se Litvínov

Date of publication Author Vladimír Vykoukal

Liberec - Nabitý extraligový program plynně pokračuje. V pátek čeká Tygry už pátý domácí zápas ve dvou týdnech, ve kterém přivítají Litvínov. Tomu se sice vstup do ligy nepodařil, po restartu extraligy se ale zvedá. Napraví Tygři své úterní zaváhání proti Vítkovicím? Úvodní buly severočeského derby bude vhozeno tento pátek v 18:00!

Jako na houpačce

Tygři po vynucené pauze odehráli už pět utkání, ve kterých střídali výhry s porážkami. V tabulce se aktuálně nacházejí na pátem místě s osmnácti body. Odehráno zatím mají deset zápasů a na první Plzeň, která za sebou má o jeden duel více, ztrácejí deset bodů.

V posledním kole přivítali Tygři na svém ledě Vítkovice. Domácí měli zejména v druhé třetině herní převahu, jenže nevyužili ani jednu ze svých šancí, což je pak muselo hodně mrzet. Za hosty totiž na začátku třetí dvacetiminutovky otevřel skóre exliberecký Lukáš Krenželok a šelmy na jeho branku nedokázaly odpovědět. Vítkovičtí naopak ještě navýšili svůj náskok a i díky gólu dalšího bývalého Tygra Dominika Lakatoše nakonec vyhráli 3:0.

Michal Bulíř o zápase s Vítkovicemi:

"Samozřejmě tomu z naší strany chyběl gól. Byli jsme k němu blízko, ale postrádali jsme důraz v zakončení. Troufnu si říct, že jsme někdy ani neměli dostatek štěstí a nic se do brány neodrazilo. Není ale prostor na vymlouvání, šance musíme proměňovat. Zlomová byla naše dvouminutová přesilovka 5 na 3, kterou prostě musíme využít."


Verva na vzestupu

Litvínovským se vstup do letošního extraligového ročníku vůbec nevydařil. Prohráli první čtyři zápasy a patřila jim poslední příčka. Po restartu soutěže se ale začínají zvedat a připsali si už i první vítězství. Z posledních pěti utkání hraných po pauze získali sedm bodů, díky kterým figurují na jedenáctém místě. Odehráno ale mají jen osm zápasů, což je méně než většina ostatních týmů. Situace v dolních patrech tabulky je velmi vyrovnaná, Verva tak proti Tygrům bude mít o motivaci postaráno!

V minulém kole se Severočeši utkali se Zlínem. Z vyrovnaného zápasu se nakonec stal souboj gólmanů, který dopadl lépe pro litvínovského Denise Godlu, jenž udržel čisté konto. Libora Kašíka v druhé třetině prostřelil zkušený Viktor Hübl, díky němuž Verva vyhrála nejtěsnějším možným rozdílem.


V přípravě úspěšnější Litvínov, v minulé sezóně Liberec

V extralize se letos sice oba týmy ještě nepotkaly, v předsezónním Generali Česká Cupu se ale střetly hned dvakrát. Ze vzájemného souboje nakonec vzešel o něco lépe Lítvínov, který Tygry nejprve porazil 1:0 a poté získal jeden bod za prohru 3:4 po samostatných nájezdech. V minulé sezóně byli naopak úspěšnější Liberečtí, kteří svého severočeského rivala přemohli ve všech čtyřech zápasech.

Je tedy jasné, že svěřence trenéra Patrika Augusty nebude čekat nic lehkého. Jak to nakonec dopadne? To se dozvíme už v pátek, úvodní buly padne v 18:00. Držte Tygrům palce alespoň na dálku!

Bílí Tygři Liberec versus HC Verva Litvínov

Počet zápasů: 72
Bilance: 31 – 7 – 2 – 10 – 22
Skóre: 211:192

Zajímavosti

  • V minulé sezóně nabídly vzájemné souboje obou týmů vždy gólové hody. V každém zápase padlo minimálně sedm branek!
  • V litvínovském kádru najdeme tři hráče, kteří se v minulosti objevili i v libereckém dresu. Jsou jimi obránci David Štich a Jiří Říha a útočník Tomáš Pospíšil.
  • Ještě jednou se vrátíme do minulé sezóny. Ladislav Šmíd se proti Litvínovu prosadil v každém ze čtyř vzájemných utkání. Bude se proti Vervě zkušenému bekovi dařit i letos?

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Slavná trojice aneb selská jízda

Nejnovější články

Nad(h)led #33: Adam Najman nejen o nadcházejícím angažma ve Finsku

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Král s Galvasem si zahrají na MS osmnáctek!

Z našeho fanshopu

triko poškrábané logo pánské černé

310 Kč
Koupit

Trumpeta velká

145 Kč
Koupit

Kartičky ELH 2023/24 2.série

65 Kč
Koupit

Body modré s kr.rukávem a barevným logem

295 Kč
Koupit