Bílí Tygři Liberec

Čtvrtfinále začíná! Tygři vstoupí do play-off dvěma domácími zápasy s Mladou Boleslaví

Date of publication Author Jonáš Majtyka

Liberec - Čekání je u konce! Bílí Tygři se téměř dva týdny připravovali na vyřazovací boje, do kterých potřetí za poslední čtyři roky vstoupí z prvního místa. Protivníkem jim budou hokejisté Mladé Boleslavi, kterým se pod Ještědem dlouhodobě nedaří. Obě úvodní utkání čtvrtfinále začínají v 19:00!

Po roce opět na čele

Základní část nezačala pro tygří smečku zcela podle představ. V prvních dvou kolech totiž nevstřelila jediný gól, jenže následně dala na tento nepovedený vstup rychle zapomenout. Liberečtí se postupně dostávali do formy a stoupali tabulkou vzhůru.

Rozběhl se boj o první příčku. Největším soupeřem byla Tygrům na začátku pražská Sparta, ta však odpadla a nakonec se ani neprobojovala mezi nejlepších osm týmů. Severočeši se o čelo následně dlouho přetahovali s Třincem, který se ale kvůli sérii proher na přelomu ledna a února propadl na čtvrté místo. Ani poté neměli svěřenci trenéra Filipa Pešána klid, neboť na ně zespoda dotírali Plzeň a Hradec Králové. Důležitý krok za vítězstvím v základní části udělalo naše mužstvo v její poslední čtvrtině, kdy ve vzájemných zápasech porazilo všechny své konkurenty, tedy Oceláře, Indiány i Mountfield.

Ladislav Šmíd o týmovém rozpoložení:

"Já už to říkal před sezónou, že se mi náš kádr velmi líbí. Cítím v kabině vnitřní sílu týmu. Musím říct, že parta je tady opravdu skvělá. Doufám, že to bude další aspekt, který nám pomůže přiblížit se k našemu cíli."


Tým z města pod Ještědem získal během dvaapadesáti kol sto jedna bodů a po roční pauze se mohl radovat z vítězství Prezidentského poháru. Nutno podotknou, že zaslouženě, neboť během první části ročníku neměli Tygři žádnou větší krizi a prohráli vždy maximálně dvakrát za sebou.

Ze dna do vyřazovacích bojů

Bruslaři měli cestu do play-off podstatně těžší. Dlouhou dobu byli totiž mimo postupové příčky a spíše se s nimi počítalo pro play-out. Středočeši ale zareagovali a místo Vladimíra Kýhose dosadili na trenérský post Miloslava Hořavu. Ten Mladou Boleslav v podstatě resuscitoval a začala stíhací jízda.

Tým z města automobilů se drápal tabulkou vzhůru a v závěru základní části dokonce chvíli bojoval o šesté místo, které by znamenalo přímý postup do vyřazovacích bojů. Nakonec však skončili Mladoboleslavští na osmé příčce.


Předkolo play-off nabídlo napínavou sérii. Bruslaři se dvakrát dostali do vedení, jenže Zlín pokaždé srovnal krok a rozhodnout tak muselo páté utkání. V něm Středočeši na domácím ledě nejdříve prohrávali, díky obrovskému nasazení ale otočili skóre a mohli slavit.

Vzájemné zápasy pro Liberec

V základní části sehráli Severočeši s Mladou Boleslaví klasicky čtyři duely. První střetnutí bylo zcela v liberecké režii, když Tygři svému soupeři nastříleli osm branek. Následující měření sil ve Ško-Energo Aréně patřilo Bruslařům, poté už ovšem vítězil pouze náš tým, který tak se svým rivalem ztratil pouhé tři body.

6. kolo: Bílí Tygři Liberec – BK Mladá Boleslav 8:3
19. kolo: BK Mladá Boleslav – Bílí Tygři Liberec 5:2
32. kolo: Bílí Tygři Liberec – BK Mladá Boleslav 4:1
45. kolo: BK Mladá Boleslav – Bílí Tygři Liberec 1:4

Sestřihy z obou domácích utkání:

Domácí výhoda

První dva zápasy odehrají Tygři na svém ledě a jistě se budou chtít opřít i o své fanoušky. V domácím prostředí byly šelmy v základní části nejlepší z celé extraligy, když v Home Credit Aréně prohrály pouze pět zápasů.

Liberci se doma velmi daří, obzvlášť proti týmu z města automobilů. Bruslaři totiž naposledy vyhráli ve městě pod Ještědem v říjnu 2010, od té doby je pro ně tygří pevnost nedobytná. Svěřenci trenéra Filipa Pešána tak jistě udělají vše pro to, aby jejich největší rival opět odjel s prázdnou. Středočeši ale rozhodně nebudou chtít dát svou kůži lacino.


Bude to boj!

Liberec se s Boleslaví utkal v historii vyřazovacích bojů pouze jednou. V mistrovské sezóně na sebe oba týmy narazili v semifinále, v němž Pešánova družina nepovolila svému soupeři jedinou výhru a po pouhých čtyřech zápasech slavila postup do finále. Repríza této série bude mimo jiné zajímavá pro Radana Lence a Matěje Stříteského, kteří před třemi lety stáli na straně Středočechů.

Střetnutí Liberce s Bruslaři bývají hodně vyhrocená a v play-off se rivalita mezi oběma celky velmi pravděpodobně ještě prohloubí. Atraktivní čtvrtfinále už nyní budí velký zájem a Home Credit Aréně bude v prvních dvou duelech vyprodaná.

Trenér Filip Pešán před čtvrtfinále:

"Chceme vyhrát první zápas, který je ve středu. Jestli jsme favoriti nebo ne, nás nezajímá. Respektujeme to, že jsme vyhráli Prezidentský pohár, což je pro naši organizaci super. Na druhou stranu víme, že začíná nová soutěž a my chceme být připraveni."


Třaskavý souboj začne středečním utkáním, které započne v 19:00 a odvysílá jej O2 TV Sport. Druhý zápas bude následovat hned ve čtvrtek, kdy úvodní buly padne před kamerami ČT Sport rovněž od sedmi hodin večer. Play-off 2019 začíná, buďte u toho!

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

VIDEO: Rozhodněte o nejlepším brankářském zákroku sezóny!

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Z našeho fanshopu

Mikina s logem dámská šedá

895 Kč
Koupit

Trumpeta velká

145 Kč
Koupit

Triko dámské Bulíř

495 Kč
Koupit

Triko pánské Birner

495 Kč
Koupit