Bílí Tygři Liberec

Čtvrtfinále se vrací do města pod Ještědem! Promění Tygři v pátém duelu mečbol?

Date of publication Author Jonáš Majtyka

Liberec - Severočeši v pondělí napravili zaváhání ve třetím zápase a na ledě Mladé Boleslavi vybojovali postupový mečbol. O prolomení bran semifinále budou Tygři bojovat již ve středu a to od 17:00. Bruslaři již nemají kam couvnout a do utkání půjdou s největším možným nasazením, odolá liberecká pevnost i tentokrát?

Těžká cesta

První dvě čtvrtfinálová utkání na domácím ledě zvládla tygří smečka na jedničku, když svého soupeře porazila 5:1 a 6:2. Série se ale poté přesunula do Mladé Boleslavi, kde Severočechy čekalo nepříjemné bouřlivé prostředí.

Ani jeden zápas nebyla procházka růžovým sadem. Celkově třetí duel ovládli po tuhém boji Bruslaři, kteří měli většinu utkání lehce navrch. Liberečtí se do tlaku dostali až v závěru, jenže na obrat už to nestačilo.

V druhém venkovním zápase svěřenci trenéra Filipa Pešána opět prohrávali, tentokrát však srovnali skóre a zásluhou tref Tomáše Havlína a Jaroslava Vlacha se ve třetí třetině dostali do vedení. Domácí poté ale ještě stihli snížit a v závěru střetnutí rozpoutali na ledě peklo. Tygři nicméně svůj těsný náskok s vypětím všech sil ubránili a po obětavém výkonu se mohli radovat ze třetího zářezu.

Tomáš Havlín o čtvrtém zápase:

"Do série je to strašně důležitý bod. Chtěli jsme hodit třetí duel za hlavu a zvednout se. Drželi jsme se našeho nastaveného plánu, a i když to možná chvílemi přes boleslavské šance nevypadalo, plnili jsme ho až do konce. Nakonec jsme dali góly a získali utkání na svoji stranu"


Brankářský faktor

Mladému brankáři týmu z města automobilů, Janu Růžičkovi, nevyšly první dva zápasy čtvrtfinále zcela podle představ. Ve třetím střetnutí se tak do svatyně Bruslařů postavil slovinský gólman Gašper Krošelj, jenž deptal všechny liberecké střelce a je velmi pravděpodobné, že dostane šanci i v pátém utkání.

V brankářském souboji by jej měl opět vyzvat Roman Will, který na vyřazovací boje skvěle načasoval formu a drží svůj tým. Vysoké kvality musel prokázat především v posledním měření sil, kdy musel předvést několik velmi těžkých zákroků. Výkony maskovaných mužů jsou v play-off důležitější než kdykoliv jindy, uvidíme, kdo bude úspěšnější tentokrát.


Nejtěžší krok

Šelmy aktuálně vedou 3:1 na zápasy a k postupu do semifinále jim tudíž stačí poslední výhra. O čtvrtý rozhodující bod budou usilovat před svými fanoušky, kteří je jistě poženou vpřed. Jak se ale říká, poslední krok bývá ten nejtěžší. Mladá Boleslav je na pokraji vyřazení a do utkání půjde naplno, nemá totiž co ztratit. Dá se tedy očekávat napínavá a urputná bitva.

Středočeši navíc ve městě pod Ještědem nevyhráli více jak osm let, což pro ně bude další motivace. Tygří smečka však jistě nedá svou kůži zadarmo a bude se rvát o stvrzení postupu. To se jí mimochodem před svými fanoušky povedlo naposledy v play-off 2012. Přijďte Tygry na pátý zápas čtvrtfinále podpořit, úvodní buly padne před kamerami ČT Sport v 17:00!

Roman Will před pátým zápasem:

"Čeká nás zápas, který chceme vyhrát jako každý jiný. Utkání začíná od nuly a bude to boj. My budeme hrát, jak nejlépe umíme, a porveme se o to, abychom uspěli."


Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Získejte originální hrané dresy Tygrů ze sezony 2023/24!

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Průlomová sezóna či podpora fanoušků. Nejen o tom se rozhovořil Daniel Král

Z našeho fanshopu

Mikina s logem pánská modrá

895 Kč
Koupit

Hokejka dřevěná brankářská

185 Kč
Koupit

Rohožka sezona 23/24

690 Kč
Koupit

Triko dětské Birner

475 Kč
Koupit