Bílí Tygři Liberec

Čtvrtfinále se stěhuje pod Ještěd! Vyrovnají Tygři sérii na domácím ledě?

Date of publication Author Jonáš Majtyka

Liberec - Liberečtí hokejisté prohráli oba dva úvodní duely na ledě Hradce Králové a nyní je čeká velmi těžký úkol, otočit sérii. Čtvrtfinále už nabralo pořádné obrátky a ani jedno z mužstev nechce tomu druhého darovat cokoliv zadarmo. Přijďte Tygry podpořit!

Bílí Tygři Liberec vs. Mountfield HK 0:2 (2:3pp, 1:3)

První utkání na ledě Hradce Králové nabídlo napínavou bitvu. Tygři se do vedení dostali už v první minutě, domácí ovšem otočili skóre a Liberečtí museli dotahovat. Na 2:2 nakonec vyrovnal Marek Kvapil a šlo se do prodloužení, v němž ale pro sebe první bod v sérii uzmuli Východočeši.

I druhé střetnutí nabídlo urputný hokej typický pro vyřazovací boje. Naše mužstvo se opět dostalo ze začátku do vedení, které dlouho drželi. Mountfield ovšem během posledních osmi minut vsítil tři branky a mohl se radovat z druhé výhry.

Na ostří nože

Pro nezaujatého diváka musí být čtvrtfinále mezi Libercem a Hradcem náramnou podívanou. Utkání těchto soupeřů mají speciální náboj už v základní části a v play-off se ještě přiostřilo. Nikdo nevypustí jediný souboj u mantinelu a často dochází na drobné šarvátky, především v brankovištích.

Série zároveň nabízí pěkný rychlý hokej plný protiútoků a rozhodně se nedá říct, že by se některé mužstvo soustředilo výhradně na obranu. V podobném duchu se jistě ponesou i zápasy na ledě Home Credit Arény a fanoušci se tak mají na co těšit!

Petr Jelínek v tvrdém souboji na vhazování

Tygry ovšem čeká velmi obtížný úkol. Svěřenci trenéra Filipa Pešána totiž prohrávají 0:2 na zápasy a z možných pěti zbývajících zápasů musí vyhrát čtyři. Nemožné to rozhodně není, což před osmi lety Liberec sám dokázal.

Zopakují Tygři rok 2010?

Psal se rok 2010. Tým ze severu Čech šel do vyřazovacích bojů z osmé pozice a musel se stejně jako tuto sezónu vypořádat s nástrahami předkola. Liberečtí si s Českými Budějovicemi poradili poměrem 3:2 na zápasy a ve čtvrtfinále je čekal vítěz základní části z Plzně.

Ta také ze začátku potvrzovala roli favorita, vyhrála oba dva domácí zápasy a nic nenasvědčovalo tomu, že by neměla naplnit své ambice. Série se poté přestěhovala pod Ještěd, kde Tygři vyrovnali stav a následně šokovali celou extraligu, když vyhráli další dvě utkání a postoupili do semifinále.

O osm let později se naše mužstvo nachází v podobné situaci. Do play-off postoupilo z předkola a ve čtvrtfinále prohrávají prohráli úvodní dva duely na ledě soupeře. Předvedou podobný obrat jako proti Plzni?

Martin Bakoš o nepříznivém stavu:

"Žádný problém to pro nás není. Hraje se na čtyři vítězné, takže dokud někdo čtyřikrát nevyhrál, pořád se nic neděje. Důsledně se na Hradec připravíme a věřím, že v pondělí i v úterý zvítězíme."


Před svými fanoušky

Čtvrtfinále se nyní přesouvá na sever Čech a Tygři budou chtít zužitkovat výhodu domácího prostředí. V soubojích Liberce s Mountfieldem zatím letos vyhrálo pokaždé domácí mužstvo a tento fakt budou chtít šelmy před vlastními fanoušky potvrdit.

Home Credit Aréna tento ročník připomíná téměř nedobytnou pevnost, Liberečtí v ní prohráli pouze pětkrát. Proti Hradci Králové je ovšem nečeká vůbec nic jednoduchého, přijďte naše mužstvo podpořit. Třetí utkání série se odehraje již v pondělí od 17:20 a odvysílá jej Česká televize. Čtvrté střetnutí začne v 18:00 o den později.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

VIDEO: Rozhodněte o nejlepším brankářském zákroku sezóny!

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Z našeho fanshopu

Svíčka krychle s logem

110 Kč
Koupit

Triko dětské Birner

475 Kč
Koupit

Vlajka na auto velká bílá

160 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo dětské bílé

295 Kč
Koupit