Bílí Tygři Liberec

Čtvrtfinále s Hradcem Králové začíná! První dvě bitvy proběhnou pod Ještědem!

Date of publication Author Jonáš Majtyka

Liberec - Čekání je u konce! Pro Bílé Tygry začínají letošní vyřazovací boje a osud jim přisoudil opravdu těžkého soupeře. Zápasy s Hradcem Králové jsou totiž vždy vyhrocené a play-off napětí na ledě pravděpodobně ještě umocní. Reprízu čtvrtfinále 2018 začnou Liberečtí pro změnu na domácím ledě!

Vzájemný souboj o čtyřku

Aspoň papírově se jedná o potenciálně nejvyrovnanější sérii prvního kola vyřazovacích bojů, neboť z pohledu tabulky mají k sobě Liberec s Hradcem nejblíže. Náš tým získal v základní části 93 bodů, Východočeši jen o čtyři méně. Oba celky navíc spolu na dálku do poslední chvíle bojovaly o elitní čtyřku, o kterou se ucházela také Plzeň. Kýžené umístění nakonec uhráli Tygři a mohli si tak dopřát zaslouženého odpočinku.

To Hradečtí si museli do čtvrtfinále proklestit cestu přes zrádné předkolo. Mužstvo vedené trenérem Vladimírem Růžičkou proti Litvínovu však ani jednou nezaváhalo a po pouhých třech zápasech se mohlo radovat z postupu. Díky tomu měl i Mountfield poměrně dost času na regeneraci.

Trenér Patrika Augusta o herní přestávce a sérii s Hradcem Králové:

„Jsme za pauzu strašně vděční, kluci dostali tři dny volno. Poté jsme si dali rekondiční mikrocyklus a od pondělí se už připravujeme cíleně na Hradec. Samozřejmě to bude obtížné, ostatně jako s kýmkoliv jiným. Víme, že mají dobře organizovanou defenzivu a že bude těžké se prosazovat.“


Odveta po třech letech

Tygři se se Lvy utkali v historii play-off pouze jednou, nicméně byla to série zapamatování více než hodna. Do čtvrtfinále v roce 2018 proti sobě týmy nastupovaly z opačných pozic – Hradec postoupil přímo, Liberec se do vyřazovacích bojů dostal přes předkolo.

První dva duely ovládli pod Bílou věží Východočeši, načež svou domácí tvrz uhájili i Liberečtí. Ti následně vyhráli pátý zápas na ledě soupeře a získali postupový mečbol. Jenže Mountfield se nevzdal a vybojoval si sedmé utkání, v němž zvítězil těsně 2:1. Liberecké šelmy tak mají svému protivníkovi co vracet! Pokud by znovu došlo na rozhodující bitvu, budou mít pro změnu výhodu domácího prostředí svěřenci Patrika Augusty.

Dávid Gríger se chystá přihrávat

Příběhy série

Nutno však podotknout, že před třemi lety stálo proti Tygrům poměrně odlišné mužstvo. Z aktuálního kádru Hradce Králové si onu sérii pamatuje pouze pět hráčů. Tehdy navíc Mountfield trénoval Václav Sýkora, nyní na jeho lavičce stojí Vladimír Růžička. Proti němu budou mimochodem Severočeši hrát již šestou sérii v play-off, s žádným jiným koučem se ve vyřazovacích bojích nesetkali vícekrát.

Z libereckých hokejistů si vzájemné čtvrtfinále pamatuje osm borců. Oba celky se tak značně proměnily, rivalita ale zůstala. Obzvlášť pikantní bude toto střetnutí pro tři hráče. Brankář Jaroslav Pavelka a Radovan Pavlík totiž v roce 2018 stáli na straně oponenta! Na druhé straně poté dres Mountfieldu obléká útočník Marek Zachar, který na východ Čech odešel v průběhu tohoto ročníku na hostování výměnou právě za Pavlíka.

Radan Lenc o skvělé defenzivě Mountfieldu:

„Samozřejmě k bránění přidají i útok, ale základ mají v důsledné defenzivě a velkých obráncích, kteří s námi svádí nepříjemné souboje. Bude to hodně o první brance. O její důležitosti jsme se ostatně přesvědčili nedávno s Brnem. Pokud to nemáme ve svých rukou a je potřeba dohánět, je velice složité to proti takovým týmům překlopit. Věřím ale, že najdeme recept, jak je přehrát.“


Už nyní nám tak souboj s Hradcem Králové nabízí zajímavé příběhy a další nám jistě přinesou samotná utkání! První střetnutí začne pod Ještědem ve čtvrtečních 19:00 a odvysílá ho O2 TV Sport, druhé klání přijde na řadu hned druhý den a před kamerami ČT Sport odstartuje v 17:00. Držte Tygrům palce! Play-off 2021 je tu!

Už v základní části byly vzájemní zápasy hodně vyhrocené

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Průlomová sezóna či podpora fanoušků. Nejen o tom se rozhovořil Daniel Král

Reprezentace U18 začíná přípravu na MS, v nominaci i Galvas s Králem

Z našeho fanshopu

Hokejka dřevěná brankářská

185 Kč
Koupit

Hrnek malý s logem

89 Kč
Koupit

triko poškrábané logo pánské černé

310 Kč
Koupit

Svíčka krychle s logem

110 Kč
Koupit