Bílí Tygři Liberec

Čtrnáctidenní zkouška mezi Tygry. S Libercem trénuje obránce Patrik Urbanec

Date of publication Author Dominik Jakubec

Liberec - Bílí Tygři mezi sebou v tomto týdnu přivítali nové jméno. Na čtrnáctidenní zkoušku dorazil pod Ještěd obránce Patrik Urbanec. Čtyřiadvacetiletý bek, který v sezoně 2013/14 slavil extraligový titul v dresu Zlína, zde zabojuje o smlouvu.

Odchovanec zlínského hokeje strávil většinu své dosavadní kariéry v domovském celku. V Zlíně prošel mládežnickými kategoriemi a v sezoně 2012/13 debutoval v A-týmu. Ve stejném ročníku si zahrál také na mistrovství světa hokejistů do 20 let. O rok později už se stal stálým členem prvního mužstva a pomohl tak Zlínu k titulu.

Na východě Moravy působil až do sezony 2015/16, načež se přesunul do Vítkovic, s nimiž si zahrál také v Champions Hockey League. V minulém ročníku ho však stíhala zranění, a tak naskočil pouze do devatenácti extraligových zápasů a do dalších dvou ve WSM lize v dresu Havířova.

Nyní se pokusí během čtrnácti dnů přesvědčit o svých kvalitách v Liberci. "Dostal jsem příležitost ukázat, co ve mně je. V následujících dvou týdnech se v trénincích a zápasech pokusím zaujmout trenéry, abych zde mohl pokračovat," prozrazuje mladý obránce.

První dojmy z nové organizace má dle svých slov pouze pozitivní. "Veškeré zázemí tu je na špičkové úrovni, s lepším jsem se ještě osobně nesetkal," hlásí Urbanec, a s úsměvem uzavírá: "Bílí Tygři byli vždy skvěle kondičně připraveným týmem, proti kterému se hrálo nesmírně těžce. Bylo by rozhodně příjemnější nastupovat v jejich řadách!"

Vyjádření Sportovního ředitele Filipa Pešána:

"Dohodli jsme se s Patrikem na čtrnáctidenní zkoušce. Během té doby bude mít prostor ukázat, že by pro naši organizaci byl platným hráčem. Po skončení této zkoušky si vše vyhodnotíme a rozhodneme se, zda ji proměníme v trvalou spolupráci.“


Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Získejte originální hrané dresy Tygrů ze sezony 2023/24!

Sbírej oficiální kartičky TELH! Druhá série pro sezonu 2023/24 je venku

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Z našeho fanshopu

Hokejka dřevěná brankářská

185 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská šedá

895 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo dětské bílé

295 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská modrá

895 Kč
Koupit