Bílí Tygři Liberec

Champions Hockey League posouvá začátek sezony na listopad

Date of publication Author Klub

Kvůli nejistotě spojené s probíhající pandemií koronaviru (COVID-19) a souvisejícími omezeními mezistátních cest mezi evropskými zeměmi se správní rada Champions Hockey League rozhodla odložit začátek sezóny CHL na polovinu listopadu. Herní formát zůstává nezměněn a hrát se bude i nadále vyřazovacím systémem už od prvního kola, kterého se účastní 32 týmů.

Start Champions Hockey League v sezóně 2020/21 byl z rozhodnutí správní rady CHL odložen na 17. listopad (přesunuto z 6. října). Správní rada tak rozhodla v úterý 8. září na mimořádné telekonferenci.

„Bohužel, současná celoevropská situace se v posledních dnech nevyvíjí směrem, který by nám dával jistotu, že soutěž může odstartovat začátkem října, protože cestovní omezení mezi některými zeměmi výrazně ohrožují možnost odehrání několika naplánovaných zápasů,“ uvedl předseda CHL Peter Zahner.

„Šest dalších týdnů času na přípravu (do odsunutého startu sezóny) nám umožní zapracovat na řešeních pro nejvíc ohrožené zápasy a s trochou štěstí budou některé zákazy během té doby zmírněny nebo zrušeny,“ dodal předseda CHL.

Start sezóny je nyní posunut na termín, kdy mělo původně začínat osmifinále. Herní systém aktuálně nedoznal dalších změn, změní se ale rozpis pro první dvě kola, kdy se oba zápasy odehrají vždy během dvou dnů ihned po sobě, aby bylo možné sezónu odehrát i ve zkráceném období.

„To znamená, že oba zápasy prvního kola i osmifinále budou odehrány v jednom městě, kdy právo domácího duelu má výše nasazený tým,“ vysvětluje Zahner. Dle nového plánu tedy Bílí Tygři sehrají svůj dvojzápas s GKS Tychy v úterý 17. listopadu a ve středu 18. listopadu na domácím ledě, tedy v Home Credit Areně.

Od čtvrtfinále se CHL vrátí ke známému systému dvou zápasů, doma a venku, se součtem skóre. To platí i pro semifinále. Sezóna vyvrcholí finále 9. února 2021.

Termínová listina CHL 2020/21

17. listopadu 2020 - První kolo – První zápas
18. listopadu 2020 - První kolo – Odveta
24. listopadu 2020 - Osmifinále – První zápas
25. listopadu 2020 - Osmifinále – Odveta
8./9. prosince 2020 - Čtvrtfinále – První zápas
15. prosince 2020 - Čtvrtfinále – Odveta
5./6. ledna 2021 - Semifinále – První zápas
12./13. ledna 2021 - Semifinále – Odveta
9. února 2021 - Finále

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Slavná trojice aneb selská jízda

Nejnovější články

Klub uplatnil opci u tří hráčů

Ve finále Zlaté helmy hned dva Tygři!

Od středy týdenní inventura fanshopu

Z našeho fanshopu

Šála bílá s logem

320 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská modrá

895 Kč
Koupit

Kartičky ELH 2023/24 2.série

65 Kč
Koupit

Body modré s kr.rukávem a barevným logem

295 Kč
Koupit