Bílí Tygři Liberec

Češi skončili na Channel One Cupu čtvrtí. Tomáš Filippi zaznamenal dva kanadské body

Date of publication Author Vladimír Vykoukal

Moskva - Česká reprezentace nakonec na Channel One Cupu skončila na čtvrtém místě. Svěřenci trenéra Miloše Říhy přitom rozhodně nepředvedli špatný výkon. Ve všech zápasech své soupeře přestříleli, nakonec to ale stačilo jen k celkovým třem bodům. Do všech utkání nastoupili také dva Tygři - Radan Lenc a Tomáš Filippi.

Na turnaj byli původně nominováni dva Tygři - Tomáš Filippi a Michal Birner. Druhý jmenovaný se však ze zdravotních důvodů omluvil a jeho místo zastoupil další hráč našeho týmu, Radan Lenc. V prvním zápase se navíc v brance představil exliberecký Roman Will a v posledních dvou utkáních nastoupil i obránce Ondřej Vitásek.

Češi se na úvod Channel One Cupu utkali před zraky domácího publika v Plzni s úřadujícím mistrem světa - Finskem. Svěřenci trenéra Miloše Říhy do zápasu vstoupili na výbornou a po první třetině vedli o dvě branky. Seveřanům se však manko podařilo v třetí části hry smazat a rozhodnout tak muselo prodloužení. To po dvaceti sekundách rozsekl svým druhým gólem v utkání Lukáš Sedlák a získal tak pro Česko bonusový bod.

V pátek se národní tým přesunul do Moskvy, kde sehrál zbylá dvě střetnutí. Nejdříve si to Češi rozdali s domácí sbornou. Tentokrát se jim vstup do zápasu nevydařil, po první třetině prohrávali o dvě branky. Během druhé třetiny ale svěřenci trenéra Miloše Říhy dokázali vyrovnat a v třetí periodě dokonce šli do vedení. Jenže Rusové vyrovnali a šlo se tak opět do prodloužení. V něm gól nepadl a rozhodnout tak musely samostatné nájezdy, ve kterých nebyl nikdo z Čechů úspěšný a bod navíc tak získali domácí.

V posledním duelu se český národní tým utkal se Švédskem. Češi opět prohrávali o dvě branky, tentokrát však vyrovnat nedokázali a nakonec prohráli 1:3.

Oba Tygři nastoupili do všech tří duelů. Hlavně Tomáš Filippi dostával hodně důvěry, první dva zápasy nastupoval na pozici centra první formace, v tom třetím se pak přesunul do druhé lajny. Trenérovi se za důvěru odvděčil gólem proti Rusku a asistencí proti Švédsku.

Radan Lenc se z čtvrté lajny v prvním zápase postupně vypracoval až do druhé, ve které hrál právě po boku Filippiho. Žádný kanadský bod si sice nepřipsal, prezentoval se ale velmi bojovnou hrou, s kterou nadělal obraně soupeřů nemalé problémy.


Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Slavná trojice aneb selská jízda

Nejnovější články

Od středy týdenní inventura fanshopu

Nad(h)led #33: Adam Najman nejen o nadcházejícím angažma ve Finsku

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Z našeho fanshopu

Triko pánské Birner

495 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská šedá

895 Kč
Koupit

Kartičky ELH 2023/24 2.série

65 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo dětské bílé

295 Kč
Koupit