Bílí Tygři Liberec

Češi skončili na Channel One Cupu čtvrtí, Radan Lenc zaznamenal tři kanadské body

Date of publication Author Vladimír Vykoukal

Liberec - Bývalý liberecký trenér Filip Pešán má za sebou druhý turnaj v pozici hlavního kouče české reprezentace. Výsledkově sice nebyl tak úspěšný jako ten minulý, Češi se ale za předvedenou hru na Channel One Cupu rozhodně nemusejí stydět. V Moskvě nastoupilo i několik současných a bývalých Tygrů. Jak se jim dařilo?

V původní nominaci na Channel One Cup figuroval jen jeden současný Tygr, a to sice Radan Lenc. Po několika omluvenkách ale musel trenér Filip Pešán sáhnout mezi náhradníky a mimo jiné ukázal i na libereckého obránce Ronalda Knota. Kromě nich do Moskvy odcestovalo i několik dalších hráčů, kteří v minulosti prošli naším týmem. Byli to gólman Roman Will, bek Ondřej Vitásek a útočníci Dominik Lakatoš s Lukášem Jaškem.

Češi vstoupili do turnaje těsnou prohrou s Finy, kterým nakonec podlehli 3:4. V sobotu ani přes sympatický výkony nestačili na domácí Rusko, když trochu nešťastně prohráli 1:4. Před nedělním utkáním tedy bylo jasné, že naše reprezentace tentokrát skončí na posledním místě.

Svěřenci trenéra Filipa Pešána se ale chtěli s Channel One Cupem rozloučit vítězstvím a to se jim nakonec povedlo. Proti Švédsku sice po první třetině prohrávali, v druhé dvacetiminutovce ale otočili stav utkání a nakonec vyhráli 4:1. V konečné tabulce tedy na svém kontě měli tři body. Stejně bodů, ale lepší vzájemný zápas, měli třetí Finové. Na druhé příčce se umístili Švédové a první skončila neporažená sborná.


A jak se dařilo vyslancům našeho klubu? Ronald Knot, který si Moskvě připsal první start v národním týmu, nastoupil do dvou zápasů a za své výkony se rozhodně nemusel stydět. Odvedl kvalitní obrannou práci a nastupoval i v oslabení, žádný kanadský bod si ale nepřipsal. To Radan Lenc hrál ve všech duelech a připsal si hned tři body. V prvních dvou utkáních si připsal po jedné asistenci a proti Švédsku vstřelil důležitý vyrovnávací gól. Na turnaji navíc jako jeden ze zkušenějších reprezentantů plnil roli asistenta kapitána.

Hodně vidět byli i bývalí Tygři. Brankář Roman Will kvalitně odchytal zápas proti Rusku, prohře ale nezabránil. Ondřej Vitásek nastoupil do všech utkání a byl jedním z nejvytěžovanějších obránců českého týmu. Debutanti Dominik Lakatoš a Lukáš Jašek si hned při svém první startu proti Finsku připsali první branku v národním týmu a svými nebojácnými výkony zanechali velký dojem.


Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

VIDEO: Rozhodněte o nejlepším brankářském zákroku sezóny!

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Z našeho fanshopu

Body modré s kr.rukávem a barevným logem

295 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo dětské bílé

295 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská modrá

895 Kč
Koupit

Poukaz dárkový 500 Kč

500 Kč
Koupit