Bílí Tygři Liberec

Češi skončili na Beijer Hockey Games čtvrtí, Radan Lenc vstřelil dva góly

Date of publication Author Vladimír Vykoukal

Liberec - Česká reprezentace má za sebou třetí podnik Euro Hockey Tour letošní sezóny. S výsledky asi trenér Filip Pešán nemůže být spokojený, Češi totiž prohráli všechny tři zápasy a skončili poslední, mezi hráči se ale z ohledu individuálních výkonů našlo několik příslibů do budoucna. V dobrém světle se ukázali i všichni Tygři, kteří se akce zúčastnili.

Trenér Filip Pešán měl před turnajem hodně zúžený výběr, do Švédska totiž nemohli odcestovat krajánci z ruské KHL a Švýcarska. Nominace se tak skládala z hráčů ze skandinávských soutěží a české extraligy. V Malmö se představili i tři současní hráči Liberce, pozvánku totiž dostali Michal Birner, Radan Lenc a Ondřej Vitásek. Kromě nich ještě realizační tým ukázal na tři bývalé Tygry - Dominika Hrachovinu, Jana Ordoše a Dominika Lakatoše.

Češi do turnaje vstoupili utkáním s domácím Švédskem, které nakonec dospělo až do prodloužení, v němž pro sebe bonusový bod uzmuli Seveřané. Podobně vypadal i sobotní zápas s Finskem. Náš tým sice dlouho vedl, v třetí třetině ale kvůli zbytečným vyloučením o dvoubrankový náskok přišel a v samostatných nájezdech byli úspěšnější Finové.

I v neděli proti Rusku na tom svěřenci trenéra Filipa Pešána byli v druhé třetině lépe, ani tentokrát ale dvougólové vedení neudrželi. V třetí dvacetiminutovce pak sborná rozjela svůj brankostroj a nakonec vyhrála vysoko 7:4. Rusové nakonec celý turnaj vyhráli, na druhém místě skončili Švédové, třetí bylo Finsko a český národní tým byl s dvěma body bohužel poslední.


Všichni Tygři se ale na turnaji i přes nepříznivé týmové výsledky ukázali ve velmi dobrém světle. Zářil především Radan Lenc, který vstřelil dva góly a zaznamenal i jednu přihrávku. Liberecký útočník je tak v letošní sezóně vůbec nejproduktivnějším hráčem české reprezentace!

Výborné výkony předvedl i Michal Birner, který nastoupil do dvou zápasů a do obou z nich dokonce vedl tým jako kapitán. Žádný kanadský bod si sice nepřipsal, v první formaci s Michaelem Špačkem a Radanem Lencem byl ale hodně vidět. Dvě utkání odehrál také obránce Ondřej Vitásek. Tomu se zadařilo hlavně proti Finsku, kdy byl vyhlášen nejlepším hráčem českého týmu.


Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Získejte originální hrané dresy Tygrů ze sezony 2023/24!

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Průlomová sezóna či podpora fanoušků. Nejen o tom se rozhovořil Daniel Král

Z našeho fanshopu

Triko jednobar.logo pánské černé

320 Kč
Koupit

Trumpeta velká

145 Kč
Koupit

Poukaz dárkový 500 Kč

500 Kč
Koupit

Rohožka sezona 23/24

690 Kč
Koupit