Bílí Tygři Liberec

Češi ovládli Karjalu. Filippi se blýskl důležitým gólem, Will udržel čisté konto

Date of publication Author Jonáš Majtyka

Helsinky/Liberec - Finská mise v podání české reprezentace byla úspěšná. Svěřenci trenéra Miloše Říhy ztratili na prvním turnaji EHT jediný bod a teprve podruhé v historii vyhráli turnaj Karjala. Na triumfu se mimo jiné podíleli současní i bývalí Tygři.

Česká reprezentace zahájila novou sezónou, jejímž vrcholem bude mistrovství světa ve Švýcarsku, tradičním turnajem Karjala, který letos, ostatně jako většinu ročníků, hostily finské Helsinky.

První utkání ovšem sehráli Češi ve Švédsku, kde po zodpovědném výkonu zvítězili poměrem 3:1. Následoval přesun do finského hlavního města, kde v sobotu čekalo svěřence trenéra Miloše Říhy domácí mužstvo. Národní tým tentokrát musel dotahovat, a nakonec získal dva body za výhru v samostatných nájezdech. Tříbodovou výhrou v nedělním duelu s Ruskem si Česko mohlo zajistit celkové vítězství, což se mu po výhře 3:0 povedlo.

V českém dresu se mimo jiné představil i liberecký útočník Tomáš Filippi, jenž působil ve čtvrtém útoku v roli mentora méně zkušených hráčů. Navíc pravidelně dostával prostor i v přesilových hrách. Jeho nejdůležitější okamžik přišel ve druhém utkání, kdy v předposlední minutě vyrovnal na 2:2 a poslal zápas do prodloužení.

V prvním a třetím zápase České republiky se mezi tři tyče postavil bývalý gólman Bílých Tygrů, Roman Will, který vychytal Švédy i Rusy a v reprezentačních kláních tak stále nepoznal hořkost porážky. Proti sborné navíc udržel čisté konto a zaslouženě byl zvolen hráčem utkání.

Naše reprezentace tak teprve podruhé v historii vyhrála turnaj Karjala, přičemž ztratila pouhý bod.


Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Najman se loučí s Tygry a míří na sever. Hrát bude za Ilves Tampere

Vstupenky na play-off MS v Praze a Ostravě jsou stále k dispozici!

Z našeho fanshopu

Triko dámské Bulíř

495 Kč
Koupit

Svíčka krychle s logem

110 Kč
Koupit

Triko dětské Birner

475 Kč
Koupit

Kartičky ELH 2023/24 2.série

65 Kč
Koupit