Bílí Tygři Liberec

Bývalí Tygři bojují o NHL. Pyrochta se blýskl dvěma body, Bakoš asistoval

Date of publication Author Dominik Jakubec

Liberec - Zatímco extraliga je již v plném proudu, v NHL se teprve rozjíždějí přípravné zápasy na novou sezonu. Zapojila se do nich také trojice bývalých Bílých Tygrů a o svou šanci v nejprestižnější lize světa si zatím říkají velmi výrazně!

Jako první o sobě dal vědět slovenský forvard Martin Bakoš, který před ročníkem 2018/19 podepsal smlouvu s Bostonem Bruins. Do prvního přípravného duelu Bostonu naskočil ve čtvrté formaci a hned po čtrnácti minutách se zapsal do statistik. V přečíslení přihrál puk před brankou volnému Trentu Fredericovi, který propálil brankáře Calgary.

Bruins nakonec i díky Bakošově asistenci dovedli zápas do vítězného konce a triumfovali 4:3 po samostatných nájezdech. Hned na úvod svého angažmá tedy střelec mistrovského tygřího gólu ze sezony 2015/16 ukázal, že své ambice zahrát si v NHL má o co opřít.

Martin Bakoš rozjíždí akci

Vaněčkova nula

V neděli večer naskočil Boston do dalšího utkání, kde změřil síly s Washingtonem. Prostor tentokrát dostali další hráči, Martin Bakoš v sestavě Bruins chyběl. Přesto měli Bílí Tygři také v tomto duelu svého zástupce. Namísto Copleyho, který zápas odstartoval v brance Capitals, dostal v polovině utkání za stavu 1:0 pro Boston v brankovišti šanci Vítek Vaněček.

Ve zbylých 33 minutách, které odchytal, neinkasoval z 12 střel ani jeden gól a Washington s bývalým Tygrem za zády srovnal na 1:1. Utkání nakonec dospělo až do nájezdů, v nichž ze tří pokusů Vaněčka překonal pouze Danton Heinen. Střelci Capitals se ale neprosadili, Washington se tak nakonec musel před Bostonem sklonit po výsledku 1:2 po nájezdech.

Vítek Vaněček

Pyrochtův skvělý start

Filip Pyrochta si v noci na úterý připsal svůj první start v dresu Nashvillu. Predators nastoupili proti Panterům z Floridy, a to hned ve dvou zápasech, v nichž dostali příležitost všichni hráči širšího kádru. Pyrochta naskočil hned do prvního z nich a rozhodně na sebe upozornil! Ve 44. minutě byl na začátku akce, po níž Grimaldi zblízka zvyšoval na 3:0.

To hlavní ale mělo teprve přijít. V 56. minutě se prodral k dorážce z pravé strany a protlačil kotouč za záda bezmocného gólmana Hutchinsona. Svůj bodový zisk tak navýšil na jeden gól a jednu asistenci a výrazně se tak podílel na konečné výhře 5:0.

Při kličce zachycený Filip Pyrochta

Hned v prvních dnech přípravných zápasů se tak trojice Tygrů zaskvěla výbornými výkony. V dalších dnech se k Pyrochtovi, Bakošovi a Vaněčkovi přidají také Jašek s Šimkem, jejichž týmy, Vancouver a San Jose, mají před sebou své první duely. Podaří se jim navázat na výkony svých kolegů?

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Průlomová sezóna či podpora fanoušků. Nejen o tom se rozhovořil Daniel Král

Reprezentace U18 začíná přípravu na MS, v nominaci i Galvas s Králem

Tradiční autogramiáda nebo zápas juniorů! To vše nabídla letošní OFF Párty

Z našeho fanshopu

Triko dámské Bulíř

495 Kč
Koupit

Mikina s logem dámská šedá

895 Kč
Koupit

Triko jednobar.logo pánské černé

320 Kč
Koupit

Svíčka krychle s logem

110 Kč
Koupit