Bílí Tygři Liberec

Byl jsem v transu, ani jsem nevnímal čas, usmívá se po vítězném čtvrtfinále Lukáš Vantuch

Date of publication Author Dominik Jakubec

Plzeň - Zápas s Plzní byl plný zvratů. Tygři třikrát prohrávali, nakonec si však zajistili místenku v semifinále. "Chtěli jsme rozhodnout už v Plzni, brali jsme to jako sedmý zápas," prozrazuje střelec rozhodující branky Lukáš Vantuch.

Říká se, že poslední krok bývá ten nejtěžší. Platilo to i ve čtvrtfinále?
Evidentně ano. Už doma jsme vedli 3:1, ale zápas jsme zbytečně ztratili. Ani tentokrát jsme neměli dobrý start, ale prostě jsme byli odhodlaní výhru urvat. Brali jsme to jako sedmý zápas. Neuvažovali jsme nad tím, že máme dva mečboly, prostě jsme hráli, jako by to bylo rozhodující utkání. Nějakým způsobem nám tam napadalo pár gólů. V závěru jsme si zadělali na pořádné nervy, ale na to už se historie ptát nebude. Před Plzní každopádně směkám, byla to dobrá série.

Kdy se podle tebe zápas zlomil?
Já vlastně ani nevím. Byl jsem v takovém transu, že už ani nevím, jak to šlo po sobě. Ale dali jsme rychlé góly a podařilo se nám zápas otočit, což nám pomohlo. Skvěle zahráli mladí kluci, kteří chytli svou šanci za pačesy a pomohli nám k postupu.

Co říkáš právě na výkony Adama Dlouhého a Josefa Mikysky, kteří naskočili na místa Michala Bulíře a Vladimíra Svačiny?
Musím před nimi smeknout klobouk, neměli to vůbec jednoduché a popasovali se s tím skvěle. Nedali na sobě znát nervozitu. I díky tomu, že se dokážeme vypořádat se zraněním několika hráčů, jsme to zvládli. Respekt před Plzní, ale teď se už můžeme těšit na domácí led na semifinále.

Jako rozhodující se ukázala tvá branka na 5:3. Mohl bys ji popsat?
Vyhrál jsem buly, beci si vyměnili puk a stříleli. Já jsem jen do kotouče před brankářem strčil hokejku a odrazilo se to až do sítě. Moc mě to těší, ale hlavní je postup celého týmu.

Branko Radivojevič s Jakubem Valským po vítězném utkání

Jak ses naopak cítil, když jsi pár minut před koncem minul prázdnou branku?
No, v tu chvíli mi nebylo nejlíp. (úsměv) Předtím jsem krátce zlomil hokejku a s novou mi to evidentně nebylo přáno. Měl jsem to dát, bylo by rozhodnuto. Ale kluci to za mě urvali a ten klíčový čtvrtý krok k semifinále jsme udělali. Na to, co jsem trefil nebo netrefil, se už snad vzpomínat nebude. (smích)

Bylo těžké popasovat se s bouřlivou atmosférou v Plzni?
Plzeň je tím specifická. Zápasy, které jsme tu sehráli předtím, byly hodně vulgární, tentokrát to už na Plzeňáky docela šlo. Ale hlavně mě potěšili naši diváci. Přijela nás podpořit velká skupina, musíme jim za to poděkovat.

Nyní vás čeká semifinále s Chomutovem. Co od něj očekáváš?
V semifinále nemohou být náhodou. Musíme se na ně v první řadě co nejlépe připravit a trošku si orazit, pořádně se na semifinále natěšit a už v pátek to před výbornou kulisou v Liberci zase začne!

Branko Radivojevič s Jakubem Valským po vítězném utkání

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Získejte originální hrané dresy Tygrů ze sezony 2023/24!

Sbírej oficiální kartičky TELH! Druhá série pro sezonu 2023/24 je venku

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Z našeho fanshopu

Vlajka na auto velká bílá

160 Kč
Koupit

triko poškrábané logo pánské černé

310 Kč
Koupit

Triko dámské Bulíř

495 Kč
Koupit

Triko pánské Birner

495 Kč
Koupit