Bílí Tygři Liberec

Brankář Marek Schwarz hlásí návrat! Po dvou letech znovu oblékne tygří dres

Date of publication Author Klub

Liberec - Zkušený dvaatřicetiletý brankář Marek Schwarz zažil s Bílými Tygry nervydrásající baráž i mistrovské oslavy. Před sezónou 2018/2019 se po dvou letech strávených v EBEL lize v klubu znojemských Orlů znovu vrací do Liberce. S vedením libereckého klubu se dohodnul na kontraktu do 30. 4. 2020.

Dvojnásobný český šampion se zkušenostmi z reprezentace i NHL tak započne už svou pátou sezónu v libereckém dresu, tentokrát vytvoří brankářkou dvojici s Romanem Willem.

„Marek Schwarz přichází v pozici brankářské dvojky. Měl by krýt záda Romanu Willovi a svými zkušenostmi a kvalitou vytvářet i určitou jistotu. Marek je rovněž schopen Romana v brance kdykoliv kvalitně nahradit. Myslím, že s Romanem vytvoří fungující brankářské duo. Věřím, že se Marek stane zároveň do jisté míry mentorem a nositelem zkušeností pro naše mladé brankáře ve farmářském a juniorském týmu.“

Profil Marka Schwarze

Rodák z Mladé Boleslavi nakoukl do velkého hokeje ve Spartě Praha, kde si už jako šestnáctiletý připsal v roce 2003 také svou extraligovou premiéru. Po draftu týmem St. Louis Blues si nejprve vyzkoušel WHL, až se v roce 2006 přestěhoval na tři další sezony znovu do zámoří, kde okusil i NHL.

V roce 2009 se jako stále teprve dvaadvacetiletý brankář vrátil do české extraligy, kde následující tři sezóny hájil barvy své rodné Mladé Boleslavi. Vyzkoušel si však i severské angažmá, v ročníku 2011/12 si zahrál finskou nejvyšší soutěž za TPS Turku. Po roční finské anabázi zavelel k návratu do extraligy, kde nejprve nastupoval za Spartu, během sezony 2012/13 se však přesunul pod Ještěd.

Zde v dalších letech působil především v roli brankářské dvojky, v případě potřeby byl vždy připraven kvalitně zaskočit za své kolegy. Nejúspěšnější gólmanskou dvojici vytvořil s Jánem Lašákem, spolu se slovenským brankářem dotáhli Bílé Tygry až k titulu. Jeho nejvýraznější chvíle přišla ve finále proti Spartě za nepříznivého stavu 1:2 na zápasy, kdy dostal přednost před svým kolegou. I díky Schwarzovým výkonům Tygři následně otočili na 3:2 a v šestém zápase, v němž už dostal v brance přednost Ján Lašák, vybojovali Masarykův pohár.

Následně zvolil Marek Schwarz změnu prostředí, když podepsal smlouvu u znojemských Orlů, kteří hrají mezinárodní EBEL. Schwarz se zde chopil role brankářské jedničky a v první sezóně na Moravě se výrazně podílel na postupu svého týmu do play-off, ve čtvrtfinále už ale byli střelci Klagenfurtu nad jeho síly. O rok později už se Znojmo bohužel do vyřazovacích bojů nepodívalo.

Po dvou letech u Orlů se Marek Schwarz rozhodl stát znovu Bílým Tygrem. Spolu s Romanem Willem by měl pro sezonu 2018/19 vytvořit kvalitní a fungující brankářskou dvojici.

Marek Schwarz.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Slavná trojice aneb selská jízda

Nejnovější články

Ve finále Zlaté helmy hned dva Tygři!

Od středy týdenní inventura fanshopu

Nad(h)led #33: Adam Najman nejen o nadcházejícím angažma ve Finsku

Z našeho fanshopu

triko poškrábané logo pánské černé

310 Kč
Koupit

Body modré s kr.rukávem a barevným logem

295 Kč
Koupit

Trumpeta velká

145 Kč
Koupit

Šála bílá s logem

320 Kč
Koupit