Bílí Tygři Liberec

Boj o čtyřku vrcholí, Tygry čeká nejtěžší možná zkouška. Přijede lídr tabulky!

Date of publication Author Ondřej Belák

Liberec - Základní část spěje ke svému finiši. Bílí Tygři bojují o umístění v elitní čtveřici a počítají každý bod. Další budou chtít přidat už ve středu, kdy se jim do cesty nepostaví nikdo menší, než vedoucí Sparta. Souboj s prvním celkem extraligy nabídne O2 TV Sport.

Novoroční forma

Svěřenci Patrika Augusty se po pomalejším rozjezdu postupně škrábali tabulkou nahoru, až se dostali na aktuální čtvrté místo. Může za to především úžasná forma po startu kalendářního roku 2021. Od 1. ledna Liberečtí odehráli 16 zápasů a pouze v jednom se stalo, že by nezapsali ani bod. Po remízové základní hrací době navíc v tomto období padli jen dvakrát.

Severočeši přitom své příznivce často napínají až do samotného konce, jen dva z posledních 12 duelů dopadly rozdílem více než jedné branky! Podobné to bylo i v pondělí na ledě Litvínova. Bílí Tygři hráli bezprostředně po reprezentační pauze aktivně a díky střele Lukáše Dernera vedli 1:0. V závěru po ojedinělém zaváhání inkasovali, ale nemuselo je to mrzet dlouho, v prodloužení jim totiž zisk druhého bodu přisoudil Dávid Gríger.

V úvodu sezóny se Tygři doma se Spartou střetli ještě pod dohledem omezeného počtu fanoušků

Uzavře se kruh?

Sparta zatím prožívá výbornou sezónu a na prvním místě tabulky si drží dvoubodový náskok před Třincem. Pražané vynikají i co se momentální formy týče. V pondělí už to vypadalo na desátou výhru v řadě, jenže kvůli nezvládnutému závěru utkání s Karlovými Vary z toho byl pouze bod. Sparťané nicméně od 3. ledna ani jednou nepadli v základní hrací době.

Posledním, kdo je dokázal obrat o kompletní sadu tří bodů, je tak stále Liberec. Ten na začátku ledna v O2 areně zvítězil 3:1 po gólech Petra Jelínka, Radovana Pavlíka a Radana Lence. Bude zajímavé sledovat, zda se pomyslný kruh uzavře a Tygři svého rivala znovu porazí v řádném hracím čase.

Zapíše se Dávid Gríger znovu mezi střelce?

Marodce navzdory

Bílým Tygrům se výsledkově daří, nicméně trenérský štáb musí reagovat na vynucené absence. V roce 2021 ještě do zápasu nenastoupil Ladislav Šmíd, který už tradičně míval suverénně největší strávený čas na ledě. Jeho minuty si rozebrali zejména Ronald Knot s navrátilcem Ondřejem Vitáskem.

Dlouhodobě mimo hru je také další opora Tomáš Filippi, jenž se aktuálně zotavuje po operaci páteře. V minulých duelech navíc chyběl také útočník Radovan Pavlík. Volná místečka v útoku velice kvalitně zaplňují mladí hráči. Adam Najman se skvělými výkony zabydlel dokonce ve druhé formaci, Jakub Rychlovský po Pavlíkově zranění nastupuje ve třetí.

Nejen pro mladé hokejisty bude souboj se Spartou velkou prověrkou i vzhledem k blížícímu se play-off. Držte palce třeba při sledování O2 TV Sport, začínáme ve středečních 17:30!

Bílí Tygři Liberec versus HC Sparta Praha

Počet zápasů: 75
Bilance: 25 – 9 – 0 – 10 – 31
Skóre: 205:222

Zajímavosti

  • Postaví se proti sobě týmy s nejlepšími defenzivami. Sparta inkasovala 99 gólů, Liberec dokonce pouze 90.
  • Sparťané vstřelili už 7 gólů do prázdné brány, když to soupeři v závěru zkoušeli v šesti. Tygři jsou v této statistice naopak na chvostu s jedním zásahem.
  • Vzhledem k vývoji letošního ročníku je reálná možnost, že k umístění v nejlepší čtveřici bude třeba zdolat hranici 95 bodů. Vypovídá to o faktu, jak je špička tabulky nabitá. Přes 95 bodů se totiž čtvrtý tým extraligy dostal naposledy v sezóně 2004/05.
Radan Lenc se tlačí do šance

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Průlomová sezóna či podpora fanoušků. Nejen o tom se rozhovořil Daniel Král

Reprezentace U18 začíná přípravu na MS, v nominaci i Galvas s Králem

Z našeho fanshopu

Triko dětské Birner

475 Kč
Koupit

Triko dámské Bulíř

495 Kč
Koupit

Hokejka dřevěná brankářská

185 Kč
Koupit

Klíčenka s kovovým plíškem

55 Kč
Koupit