Bílí Tygři Liberec

Body ve čtvrtém zápase v řadě? Tygři v neděli zabojují na Spartě

Date of publication Author Jiří Sameš

Liberec – V neděli, 27. ledna, Bílí Tygři zakončí na ledě Sparty Praha dvouzápasový trip. Pokusí se přitom natáhnout bodovou sérii na čtyři zápasy.

Krátké představení soupeře

Sparta Praha se aktuálně v tabulce Tipsport extraligy nachází na deváté příčce. Za dosavadních 37 zápasů zapsala bilanci 15-5-1-16 a nasbírala celkem 56 bodů.

Co se momentální formy týče, nejsou na tom Pražané zrovna nejlépe. Za uplynulé tři zápasy sice mají dvě výhry. V kalendářním roce 2019 však odehráli sedm utkání, přičemž zvítězili čtyřikrát. Z posledních 12 duelů zaznamenali pět výher a sedm porážek.

V úterý, 22. ledna, Sparta prohrála doma s Kometou Brno 1:4. Její jedinou branku obstaral na konci 34. minuty útočník Lukáš Pech.

„První třetina byla vyrovnaná, Kometa měla možná více ze hry. Do druhé třetiny jsme nastoupili dobře a byli jsme lepší. Měli jsme několik šancí, já navíc nedal trestné střílení. Když dáme gól, tak za dvě minuty dalšího dostaneme. To se nám stává velice často,“ hodnotil zápas s Kometou Pech.

„Neměli jsme tolik energie jako hráči Brna. Sice jsme měli šance dostat se do zápasu, ale soupeř byl lepší,“ uznal Uwe Krupp, trenér Sparty.

Nejproduktivnějším hráčem pražského týmu je útočník Petr Vrána. V 37 zápasech nasbíral za osm gólů a 18 asistencí celkem 26 kanadských bodů. V produktivitě extraligy mu patří sedmnácté místo. Nejlepším střelcem mužstva je s 11 góly Pech.

Bodování defenzivy vládne kanadský obránce Jeremie Blain, který si v 37 zápasech připsal celkem 18 kanadských bodů – devět gólů, devět asistencí.

Brankář Matěj Matějovský nastoupil k 34 zápasům, přičemž v nich zaznamenal 19 výher. Jeho průměr obdržených branek je 2.39 a procentuální úspěšnost zákroků 92.02. Na svém kontě má také pět čistých kont – nejvíce v lize.

Střelecká dominance Tygrům ve Vítkovicích nestačila

Dvouzápasový trip Tygři zahájili v pátek, 25. ledna, na hřišti Vítkovic Ridera. Ačkoliv sice soupeře přestříleli poměrem 42:25, prohráli 1:2 po samostatných nájezdech. Třetí výhru v řadě tedy svěřenci Filipa Pešána nepřidali.

„Do utkání jsme nevstoupili vůbec dobře. Nebyli jsme připravení a zaslouženě jsme prohrávali. Pak se zápas vyrovnal a postupem času jsme začali tahat za delší konec,“ hodnotil utkání Pešán.

„Hráli jsme proti urputné obraně soupeře a nakonec jsme rádi za bod. V nájezdech jsme měli šanci zápas vyhrát, bohužel se tak nestalo a dovednostní soutěž jsme prohráli,“ doplnil.

Jediný gól šelem proti Vítkovicím vstřelil v čase 47:34 při přesilové hře útočník Marek Kvapil. Asistenci si připsali útočníci Michal Birner, Tomáš Filippi. Brankář Roman Will se postavil mezi tři tyče k 37. zápasu v sezoně a v utkání předvedl celkem 24 úspěšných zákroků.

V posledních 11 zápasech Tygři zaznamenali bilanci 7-1-1-2 a vytěžili celkem 24 bodů.

Zajímavosti

Kvapil je stále nejproduktivnějším hráčem extraligy. V 36 zápasech do statistik zapsal za 19 gólů a 29 asistencí celkem 48 kanadských bodů. Za posledních sedm duelů posbíral celkem sedm kanadských bodů.

Hokejistům Sparty se letos mezi domácími mantinely, v O2 Areně, nedaří. Nastoupili zde k 17 zápasům, zvítězit přitom dokázali pouze sedmkrát. Hůře si doma počínají pouze Piráti Chomutov a Dynamo Pardubice. Liberec má venku bilanci 7-1-3-8.

Bílí Tygři Liberec vs HC Sparta Praha

Počet zápasů: 65
Bilance: 19 – 8 – 0 – 9 – 29
Skóre: 171:195

Oba dosavadní vzájemné zápasy letošní sezony se odehrály v liberecké Home Credit Areně. Poprvé, 27. října, Tygři podlehli Spartě 4:5 v prodloužení. Podruhé, 9. prosince, soupeře zdolali poměrem 4:1.

Nedělní střetnutí, které začíná v 15:00, je v pořadí třetím. Poslední, čtvrtý vzájemný duel mezi oběma celky je na programu v pátek, 8. března, znovu v Praze. Jednat se mimochodem bude o závěrečné 52. kolo.

V následujícím sestřihu si můžete připomenout poslední vzájemný zápas.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Získejte originální hrané dresy Tygrů ze sezony 2023/24!

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Průlomová sezóna či podpora fanoušků. Nejen o tom se rozhovořil Daniel Král

Z našeho fanshopu

Body modré s kr.rukávem a barevným logem

295 Kč
Koupit

Kšiltovka s velkým logem bílomodrá

550 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská modrá

895 Kč
Koupit

Mikina s logem dámská šedá

895 Kč
Koupit