Bílí Tygři Liberec

Blíží se play-off a na ledě to je znát, líčí Tomáš Hanousek

Date of publication Author Vladimír Vykoukal

Liberec - Bílí Tygři pod Ještědem přivítali Hradec Králové, proti kterému sehráli důležitý zápas v boji o první čtyřku. Vyrovnané utkání nakonec ovládli a do tabulky si tak připsali cenné tři body. K vítězství významně přispěl i Tomáš Hanousek, který v první třetině otevřel skóre duelu. Co mladý obránce po konci zápasu říkal?

Jak bys vítězné utkání zhodnotil?
Byl to těžký a hlavně hodně bojovný zápas. Jsme rádi, že jsme to jako tým nakonec zvládli. Ty body pro nás jsou velmi důležité.

Z hlediště zápas vypadal skoro jako z play-off. Cítil jsi to tak i na ledě?
Určitě. V každém střídání to bylo znát, byl to boj. Myslím si, že se to mohlo líbit i divákům v televizi. Blíží se play-off a je to vidět.

Ty jsi k výhře přispěl i jedním gólem, jak bys tu situaci z tvého pohledu viděl?
Michal Birner skvěle zavezl puk do pásma, já tam byl za jejich obranou, moc o mně nevěděli. Radan Lenc mě krásně našel a já už se to jen snažil dostat do brány.

V minulém zápase jsi zaznamenal tři asistence, teď zase gól. Začínáš se více soustředit na útok, nebo je to spíš jen shoda náhod?
Snažím se hrát tak, jak nejlépe umím. Teď jsem byl odměněný několika kanadskými body, tak doufám, že budu týmu i tímto způsobem dál pomáhat.

Proti Hradci vás opět podržel Petr Kváča. Co na jeho výkony v poslední době říkáš?
Petr chytá výborně, hodně nám obráncům pomáhá. Je dobré, když víte, že když náhodou uděláte nějakou chybu, pořád je za vámi on, který to často zachrání. Oba naši gólmani jsou výborní, můžeme se na ně spolehnout.

V roce 2021 jste zatím prohráli jediné utkání, a to s Olomoucí. Od té doby jste ale už dvakrát zvítězili, je možné, že vás ta prohra nějakým způsobem namotivovala?
Asi se to tak dá říct. My nesnášíme prohry a vždy děláme maximum pro to, abychom ten další zápas vyhráli. Je dobré, když se nám podaří zase se vrátit na vítěznou vlnu, nezbývá než doufat, že tentokrát bude co nejdelší.


Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Získejte originální hrané dresy Tygrů ze sezony 2023/24!

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Průlomová sezóna či podpora fanoušků. Nejen o tom se rozhovořil Daniel Král

Z našeho fanshopu

Triko dětské Birner

475 Kč
Koupit

Body modré s kr.rukávem a barevným logem

295 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo dětské bílé

295 Kč
Koupit

Mikina s logem dámská šedá

895 Kč
Koupit