Bílí Tygři Liberec

Bílí Tygři se představí ve Zlíně. Vrátí Beranům předchozí těsnou prohru?

Date of publication Author Jaroslav Vondrák

Liberec - Po konfrontaci s curyšskými Lvi v Lize mistrů poměří Bílí Tygři síly se zlínskými Berany. Na Moravě se představí v rámci 29. extraligového kola. Zápasy se Zlínem v této sezóně vždy rozhodl jeden gól. O tom, zda bude stejně napínavý i nadcházející souboj, se můžete přesvědčit již tento pátek od 17:30.

Lepšící se výkony a cesta Ligou mistrů

Liberec se dokázal odpíchnout od rozpačitých výkonů v úvodu sezóny a minulý měsíc začal sérií čtyř výher. Tygři si připsali skalp Ocelářů z Třince, chomutovských Pirátů, pražské Sparty a také důležité vítězství na ledě švédské Frölundy, které pro Bílé Tygry znamenalo premiérový postup do čtvrtfinále Ligy mistrů.

Poté sice Liberečtí prohráli v Pardubicích, Vítkovicích a doma s Plzní, ale o body obrali Kometu, Jihlavu, Hradec Králové a Vervu Litvínov. V posledním soutěžním utkání Liberec na svém stadionu přivítal v rámci čtvrtfinále Ligy mistrů Curych, kterému po dobrém, ale brankami neodměněném výkonu podlehl těsně 0:1. Nyní se svěřenci trenéra Pešána vrací do extraligového kolotoče a v cestě za prvním prosincovým vítězstvím jim budou stát zlínští Berani.

Roman Will se chystá k zákroku

V tomto utkání bude Severočechům, kteří drží desátou příčku tabulky se ziskem sedmatřiceti bodů, chybět jejich nejproduktivnější hráč Michal Bulíř, který za zákrok v utkání s Litvínovem vyfasoval jednozápasovou stopku. Liberec se ale může spolehnout například na produktivní dvojku posledních zápasů Martin Bakoš - Marek Kvapil, dravého Jana Ordoše, jenž si v utkání proti Hradci připsal dva kanadské body nebo ofenzivního obránce Adama Jánošíka.

Kašík základním kamenem sestavy

Zlín prožívá období jako na houpačce. Ševcům se hrubě nevyvedl úvod listopadu, když prohráli s Olomoucí, Hradcem Králové, Třincem a Mladou Boleslaví. Poté ovšem přetlačili Spartu a plzeňské Indiány na jejich stadionech, a třetí výhru v řadě přidali v domácím duelu s Chomutovem. Po následném zaváhání proti Vítkovicím, kterým Ševci podlehli 0:5, si vyšlápli na Pardubice a v prodloužení podlehli Hradci.

Jan Stránský doráží

V současné době tak Zlínu náleží osmé místo tabulky se čtyřiceti body. Velký podíl na tomto bodovém zisku má ofenzivní trio Antonín Honejsek, Roberts Bukarts a David Šťastný, kteří patří k nejvytěžovanějším a zároveň neproduktivnějším hráčům svého celku. V defenzivě žlutomodří nejvíce spoléhají na předsezónní posilu Ralfa Freibergse, Tomáš Valentu, Tomáše Žižku a Martina Matějíčka. Branku hájí Libor Kašík, který letos nastoupil již osmadvacetkrát, a drží solidní úspěšnost zákroků 92.15 %.

Dosavadní dvě utkání Liberce se Zlínem v této sezóně přinesla pokaždé drama. V prvním případě se Tygrům na domácím ledě podařilo v poslední desetiminutovce zvrátit průběh utkání, ve kterém prohrávali již 0:2, a nakonec se radovali z výhry 3:2. Druhé utkání na ledě Ševců mělo opačný průběh. Liberečtí vedli 2:0, ale domácí tento náskok v samém závěru stáhli a dovedli zápas do prodloužení. V tom se prosadil Honejsek a přisoudil bonusový bod Moravanům.

Martin Ševc přihrává

Nadcházející zápas tak slibuje atraktivní podívanou. Jeho úvodní buly padne v pátek 8. prosince v 17:30 na led zlínského zimního stadionu.

Bílí Tygři Liberec vs. Aukro Berani Zlín

Počet zápasů: 62
Bilance: 31 – 4 – 3 – 3 – 21
Skóre: 176:164

Parádní obrat z minulého domácího utkání si můžete připomenout na tomto videu!

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Slavná trojice aneb selská jízda

Nejnovější články

Klub uplatnil opci u tří hráčů

Ve finále Zlaté helmy hned dva Tygři!

Od středy týdenní inventura fanshopu

Z našeho fanshopu

Šála bílá s logem

320 Kč
Koupit

Hrnek malý s logem

89 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská modrá

895 Kč
Koupit

Triko pánské Birner

495 Kč
Koupit