Bílí Tygři Liberec

Beijer Hockey Games s libereckou účastí! Nominován Lenc, Knot s Musilem mezi náhradníky

Date of publication Author Ondřej Belák

Liberec - Česká hokejová reprezentace má před sebou další turnaj ze seriálu Euro Hockey Tour, tentokrát ve Švédsku. A liberečtí fanoušci si přijdou na své! V nominaci Miloše Říhy nechybí Radan Lenc, ale i Tomáš Filippi či Roman Will. Náš klub má navíc dvojnásobné zastoupení mezi náhradníky. Gratulujeme!

V základním kádru jsou zatím dva gólmani, deset obránců a dvanáct útočníků. A nechybí mezi nimi ani Tygři. Radan Lenc se zúčastnil už minulé reprezentační akce, za skvělé výkony v libereckém dresu si vysloužil pozvánku i na Beijer Hockey Games. Lenc v letošním extraligovém ročníku nastoupil do 39 zápasů, ve kterých zaznamenal 30 bodů (18+12).

Tomáš Filippi aktuální sezónu rozehrál pod Ještědem. V prosinci kývl na nabídku ruského Magnitogorsku, který bojuje o play-off KHL. Filippi se už v dresu svého staronového zaměstnavatele dvakrát střelecky prosadil, k čemuž přidal ještě čtyři asistence. Dalším bývalým Tygrem v nominaci je brankář Roman Will! Držitel dvou extraligových stříber letos exceluje ve švédském Rögle, kde patří s téměř 92% úspěšností zásahů k nejlepším maskovaným mužům SHL.

Mezi náhradníky nalezneme jména dvou předsezónních libereckých posil. Obránce Ronald Knot se vypracoval do role jedné z defenzivních opor Bílých Tygrů a na ledě pravidelně stráví přes dvacet minut za zápas. Forvard Adam Musil si musel na první extraligový gól chvíli počkat, nyní má už však na kontě šest zásahů a má své místo i v přesilových hrách.

Beijer Hockey Games se odehrají ve slavné stockholmské hale Globen. Ve čtvrtek 6. února vstupuje Národní tým do turnaje zápasem proti domácímu výběru, o víkendu pak narazí na Finsko a Rusko.

Nominace české reprezentace

Brankáři: Roman Will (Rögle, Švédsko), Dominik Furch (Örebro, Švédsko).
Obránci: Jakub Jeřábek (Podolsk, KHL), Libor Šulák (KooKoo, Finsko), David Sklenička (Jokerit Helsinky, KHL), Michal Moravčík (HC VERVA Litvínov), Jakub Krejčík (Oulu, Finsko), Vojtěch Mozík (Färjestad, Švédsko), Lukáš Klok, David Němeček (oba Lukko Rauma, Finsko), David Musil (HC Oceláři Třinec), Jan Košťálek (HC Sparta Praha).
Útočníci: Jan Kovář (Zug, Švýcarsko), Martin Zaťovič (HC Kometa Brno), Radan Lenc (Bílí Tygři Liberec), Tomáš Hyka (Čeljabinsk, KHL), Robin Hanzl (Spartak Moskva, KHL), Tomáš Filippi (Magnitogorsk, KHL), Hynek Zohorna (Chabarovsk, KHL), Radim Zohorna (BK Mladá Boleslav), Michal Řepík (HC Sparta Praha), Jakub Flek (HC Energie Karlovy Vary), Matěj Stránský, Michal Kovařčík (oba HC Oceláři Třinec).

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Průlomová sezóna či podpora fanoušků. Nejen o tom se rozhovořil Daniel Král

Reprezentace U18 začíná přípravu na MS, v nominaci i Galvas s Králem

Tradiční autogramiáda nebo zápas juniorů! To vše nabídla letošní OFF Párty

Z našeho fanshopu

Triko jednobarevné logo dětské bílé

295 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská šedá

895 Kč
Koupit

Svíčka krychle s logem

110 Kč
Koupit

Mikina s logem dámská šedá

895 Kč
Koupit