Bílí Tygři Liberec

Tenhle gól pomůže mně i Birnymu, myslí si po své gólové premiéře Michal Řepík

Date of publication Author Jan Kousal

Liberec - Dlouho dlouho čekala česká hokejová veřejnost na úvodní branku jednoho z dua Birner-Řepík. Dočkala se v 6. kole, když se po nahrávce prvního jmenovaného prosadil Michal Řepík. "Věřím, že nám tenhle gól pomůže," doufá premiérový extraligový střelec.

Michale, jak bys zhodnotil utkání?
Bylo to drama. Pro nás je to super výsledek, ubojovali jsme to. Snad nám to pomůže k tomu, abychom zase udělali nějakou šňůru. Teď nás tady čekají těžcí soupeři, ve středu přijede Sparta. Musíme se na to připravit. Dneska jsme to odmakali, všichni od brankáře po posledního hráče./p>

Zaznamenal jsi první extraligovou branku, jak velkou z toho máš radost?
Mám velkou radost. Je to první gól, na který jsem čekal šest zápasů. Oddychl jsem si a doufám, že už to tam teď bude padat. Myslím, že to pomůže i Birnymu a vlastně celé naší lajně.

Ta souhra byla opravdu moc pěkná, mohl bys ji popsat z tvého pohledu?
Já jsem dostal přihrávku na střed a věděl jsem o Birnym. Ten byl jenom trochu za mnou, takže jsem na něj počkal, hned jsem mu to přihrál do strany a šlapal jsem do brány. On mi to pak výborně prohodil zpátky a já už měl před sebou jenom prázdnou bránu. Díky Bohu jsem to trefil.

Proč to čekání na gól trvalo tak dlouho?
To se stává. Myslím, že jsme dosud nehráli špatně. Měli jsme šance, ale prostě to tam nechtělo padat. Trochu se vytrácelo to sebevědomí, člověk nad sebou už malinko začal přemýšlet. Tohle by ale mohl být ten odrazový můstek k tomu, abychom dávali více branek.

Znamená to tedy, že se Michalové probudili?
Doufám, že ano. Výkonnostně jsme na tom nebyli špatně. Myslím si, že to byla jen otázka času, kdy něco vyjde. Uvidíme, jak to bude v dalších zápasech. Snad to z nás spadlo. Je úplně jedno, jestli dá gól Vampi nebo Birny, týmu to jen pomůže. Hrajeme hodně, jenom musíme dávat branky.

Vám chyběly opravdu jen ty trefy. Měli jste vždy gólovku skoro každou třetinu...
I dneska tam byly příležitosti, akorát to tam nespadlo. To se ale stane každému hokejistovi v kariéře. Člověk hodně hraje, chce dávat góly a co nejvíce pomoci tomu týmu, jenže najednou to tam nepadá a sebedůvěra jde hned dolů. Já věřím, že nám tenhle gól pomůže.

Bude za tu premiérovou trefu nějaké zápisné?
No tak je to první gól. Pluto teď drží kasu, takže určitě budu muset něco zaplatit. (směje se)

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Získejte originální hrané dresy Tygrů ze sezony 2023/24!

Sbírej oficiální kartičky TELH! Druhá série pro sezonu 2023/24 je venku

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Z našeho fanshopu

Vlajka na auto velká bílá

160 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská šedá

895 Kč
Koupit

Triko pánské Birner

495 Kč
Koupit

Rohožka sezona 23/24

690 Kč
Koupit