Bílí Tygři Liberec

Baráž už nikdy v Liberci nechceme, říká Petr Nedvěd a přemýšlí o budoucnosti

Date of publication Author Tomáš Dolejš

L i b e r e c - Konec sezóny se Bílým Tygrům podařil. I přes vyhrocenou situaci v baráži si dokázali poradit v posledním duelu s Mladou Boleslaví a i příští rok tak bude Liberec pokračovat v extraligovém hokeji. O závěru soutěže promluvil vůdce liberecké smečky Petr Nedvěd.

Petře, jaké jsou další plány libereckého týmu? Měli jste docela dlouhou sezónu a ne příliš jednoduchou...
V první řadě udržení v extralize oslavíme. Jsme rádi, že se nám to povedlo. I po psychické stránce bylo především poslední utkání těžké. Všichni si uvědomovali důležitost tohoto zápasu. Chtěl bych tak poděkovat spoluhráčům za vynikající výkon, který podali.

Co zapříčinilo neúspěšnou sezónu v Liberci?
Celému týmu se v sezóně nedařilo, ale je potřeba to hodit za hlavu. Musíme si odpočinout, podívat se, kde se stala chyba. A poté se z nich hlavně musíme ponaučit, aby se neopakovaly. Baráž už v Liberci nikdy hrát nechceme.

Petr Nedvěd při zápase s Boleslaví

Jaké jsou vyhlídky ohledně tvého setrvání u Bílých Tygrů a celkově u hokeje?
Nebudu lhát, že jsem o dalším působení nepřemýšlel. Ale to zatím není na pořadu dne. Teď jsem rád, že jsme to zvládli a že si můžu od posledních utkání odpočinout. Budu o tom dále přemýšlet, ale v té situaci, ve které jsme byli, bylo zbytečné se tím zabývat. S klukama si užijeme ten úspěch a pak se bude řešit co dál.

Přemýšlel jsi o tom, co by se třeba stalo v případě prohry s Boleslaví? Konečná situace v baráži byla velmi vyhrocená a lehce jste se mohli v první lize ocitnout vy.
O té možnosti jsem ani nepřemýšlel. Určitě byla ta možnost, že bychom mohli sestoupit, ale nepřemýšlel jsem o tom, protože jsem si tuto skutečnost vůbec nepřipouštěl.

Bylo poslední klíčové utkání nejdůležitější za působení Tygrů v extralize?
Určitě ano. Samozřejmě bychom si přáli hrát raději finále extraligy. Důležitost byla obrovská, protože ten strašák, co by se mohlo stát v případě neúspěchu, byl velmi nepříjemný. Jak říkám, jsme rádi, že jsme to zvládli.

Petře, díky za rozhovor.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Slavná trojice aneb selská jízda

Nejnovější články

Klub uplatnil opci u tří hráčů

Ve finále Zlaté helmy hned dva Tygři!

Od středy týdenní inventura fanshopu

Z našeho fanshopu

triko poškrábané logo pánské černé

310 Kč
Koupit

Triko dětské Birner

475 Kč
Koupit

Poukaz dárkový 500 Kč

500 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo pánské bílé

320 Kč
Koupit