Bílí Tygři Liberec

Gólové minuty Bílých Tygrů

Date of publication Author Petr Schultz

L i b e r e c - Sezóna pro liberecké mužstvo Bílých Tygrů už dávno skončila a hráči A-týmu si nyní plně užívají volných dnů a svými myšlenkami jsou zřejmě hodně daleko od svého milovaného sportu. Pojďme se v následujícím článku podívat na to, při kterých minutách bylo hráčům nejlépe, kdy naopak nejhůře nebo při které minutě slavil liberecký fanoušek nejvíce branek.

Základní část

 
 
I Marek Pinc mohl gólově přispět, jenže jeho střela přes celé hřiště jen těsně minula plzeňskou klec.
 
 
Bílí Tygři vstřelili v základní části 141 branek, což činí průměr celkem 2,71 branky na zápas. V této kolonce se zařadili mezi čtrnácti extraligovými účastníky na deváté místo. Obrana Severočechů pak zaujala se 151 brankami dělené 9. místo spolu se Slavií a Českými Budějovicemi. Brankáři Bílých Tygrů inkasovali průměrně 2,90 branky na zápas. A jak to bylo v minulých letech? V sezóně 2008/09 byli Bílí Tygři jedním z nejlépe se trefujících mužstev naší nejvyšší soutěže (5. místo), ale také tým s hodně děravou obranou – 3. nejhorší. Ročník 2007/08 byl z pohledu obrany Bílých Tygrů hodně slušný a Severočeši disponovali druhou nejlepší obranou soutěže, ale směrem dopředu to už nebylo zase tak slavné, když se umístili na sedmém místě. Dost bylo ale historie a pojďme se podívat na právě uplynulý ročník extraligy.

1. třetina

 
 
Nejvíce se soupeři museli bát hole Milana Bartoviče. Slovenský forvard nastřílel v základní části 20 branek.
 
 
Bílým Tygrům vesměs vycházely vstupy do zápasů a v prvních pěti minutách zápasu inkasovali za celý uplynulý ročník jen pět branek, zatížili ale konto soupeřů dvanácti trefami. Nejvíce jim vycházel vstup do zápasu proti Karlovým Varům, kde v první pětiminutovce zavalili Energii pěti góly. Od šesté do desáté minuty to už bylo s obrannou hrou libereckých šelem horší, protože svěřenci trenérského dua Kalous – Pešán inkasovali v této části první třetiny jedenáct branek a nastříleli protivníkům jen devět tref. Nejproduktivnější část Libereckých v první třetině byla třetí minuta, při které se v sezóně trefili hned čtyřikrát. Nejhorší chvilky zažívali naopak při minutě dvanácté, při níž inkasovali celkem ve čtyřech případech. V první třetině vsítili modrobílí čtyřicet gólů a dvaatřicet jich inkasovali.

2. třetina

 
 
Jiří Hunkes patřil v sezóně k nejlepším bekům a stal se nejlépe střílejícím obráncem týmu - 6 branek.
 
 
Nástupy do druhých třetin Podještědským příliš nevycházely a než nebezpečné šelmy představovaly spíš neškodná či zaleknutá koťata. V prvních pěti minutách druhé části hry prošel do jejich sítě puk celkem v patnácti případech, prosadit se přes soupeře dokázaly jen sedmkrát. Nejvíce vrásků na čele libereckých trenérů zanechala asi osmadvacátá minuta. To byla totiž vůbec nejčastější minuta, kdy se soupeř radoval – přesně osmkrát. Hned v závěsu za ní skončila minuta třiadvacátá, šestadvacátá, čtyřiatřicátá a minuta sedmatřicátá – sedm branek. Nejen negativa, ale i pozitiva najdeme v prostřední periodě. Pokud se liberecký fanoušek zapomněl někde o první pauze a dorazil k televizi nebo do hlediště přesně v polovině zápasu, tak mu muselo samou radostí vyšplouchnout pivo ze sklenice nebo kelímku. Pokud totiž nadešel čas jednatřicáté minuty, znamenalo to obrovské nebezpečí pro soupeře. Libereckému útočnému komandu totiž tenhle čas byl zřejmě nejbližší, což dokazuje i deset vstřelených branek v tomto časovém horizontu. Pozoruhodná bilance v polovině zápasu tím ale rozhodně nekončí. Mezi třicátou a jednatřicátou minutou dali Bílí Tygři šestnáct branek, inkasovali ale pouhé tři. Statistika z druhé třetiny ale nehovoří příliš pro modrobílé – skoré 47:69.

3. třetina

 
 
Daniel Špaček zažil v dresu libereckých šelem zatím svou nejlepší sezónu.
 
 
Co zaspali Severočeši do druhé třetiny, tak to si nechali na finálovou část zápasu. Začátek třetí třetiny totiž celku z Tipsport areny vycházel, když jejich skoré v prvních pěti minutách činí 12:5. Zbytek této fáze zápasu byl ale již vcelku vyrovnaný. Pokud se ale podíváme podrobněji na posledních pět minut utkání, zjistíme, že Bílí Tygři uměli zdramatizovat boj o body. V šedesáté minutě se jim totiž vedlo v této třetině úplně nejlépe (6 branek) a skoré z posledních pěti minut je taky vcelku zajímavé 14:19. Dohromady činí bilance Bílých Tygrů v poslední dvacetiminutovce 52:45.

Prodloužení a penalty

Liberec sehrál dohromady sedm prodloužení a dva zápasy musely dospět dokonce až k nájezdům. V hokejových penaltách se nepodařilo Bílým Tygrům letos zvítězit ani jednou, v prodloužení to dokázali ale dvakrát. Když už měli tedy Severočeši urvat bonusovým bod v prodloužení navíc, rozhodli o své výhře v hned úvodu nastaveného času. Nejhorší pro ně byla ovšem čtyřiašedesátá minuta, ve které prohráli zápas hned ve třech případech. Skoré z prodloužení 2:3.

Zajímavost

Zajímavostí je, že při zápase Bílých Tygrů nepadla branka nikdy ve čtyřicáté minutě.

Play-off

 
 
Nejlepším střelcem Bílých Tygrů v play-off se stal kapitán Petr Nedvěd.
 
 
Ve vyřazovacích bojích šlapala nejlépe liberecká mašina hned v úvodu zápasu. V prvních deseti minutách totiž inkasovali svěřenci trenéra Kalouse jen jednou, skórovali naopak v prvních pěti minutách hned třikrát. Nejzrádnější ale byl závěr první a poslední třetiny, jenž šelmám příliš nevycházel. Už jako v základní části seděl Bílým Tygrům přesně prostředek zápasu, kdy byli vůbec nejaktivnější a nejnebezpečnější. V play-off nastoupili pak ke dvěma prodloužením a jedněm nájezdům. Oba skončily pro Severočechy neúspěšně. Skoré ve vyřazovacích bojích je 47:48.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Získejte originální hrané dresy Tygrů ze sezony 2023/24!

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Průlomová sezóna či podpora fanoušků. Nejen o tom se rozhovořil Daniel Král

Z našeho fanshopu

Šála bílá s logem

320 Kč
Koupit

Triko jednobar.logo pánské černé

320 Kč
Koupit

Vlajka na auto velká bílá

160 Kč
Koupit

Trumpeta velká

145 Kč
Koupit