Bílí Tygři Liberec

Průměrná návštěvnost na extraligu největší v historii libereckého hokeje

Date of publication Author Jan Rachota - tiskový mluvčí

Bylo to již zmíněno několikrát. Divácká návštěvnost a podpora Bílých Tygrů byla největším pozitivem sezóny 2008/2009. V Tipsport areně se průměrně scházelo na zápasy Tygrů 6 009 diváků.

Základní část

V základní části O2 extraligy se v Liberci odehrálo šestadvacet zápasů. Tato utkání vidělo dohromady 156 226 diváků, což tvoří průměrně 6 009 diváků na jedno utkání základní části (zaplněno 80,12% kapacity haly). Mezi extraligovými celky obsadili Bílí Tygři čtvrtou příčku a o stupínek si tak pohoršili. Největší návštěvností se mohou pyšnit opakovaně Pardubice, kde na jedno utkání základní části přišlo v průměru 9 116 fandů. Před Libercem skončily ještě týmy Plzně s 6 620 a Sparty s 6 383 diváky.

Liberec tak o osm diváků překonal průměrnou návštěvnost z loňska, což je při výkonech libereckých hokejistů ukázka velké důvěry a klubové věrnosti.

Tygři v Evropě

Nejvíce diváků v celé Evropě přitahuje již osmý rok za sebou SC Bern ve Švýcarsku. Ten se mohl pochlubit novým rekordem, protože hranice 16 tisíc padla poprvé v historii. Na druhou pozici se vyhoupli Eisbären Berlín s průměrem 13 746 diváků na zápas, na třetí místo pak poskočil před Frölundu (11 234) další německý tým Mannheim s 11 756 (vloni byl čtvrtý), pátý byl Kolín nad Rýnem (10 342). Na šestou příčku pomohlo ruskému Omsku angažování české star Jaromíra Jágra. Avangard přilákal v průměru téměř o 900 fanoušků na utkání více než před rokem a měl průměr 9 504 diváků.

Výbornou propagaci zajistily české extralize Pardubice, které skončily s 9 116 fanoušky sedmé. Z dalších českých celků se do pětadvacítky nejlepších probojovala Plzeň, který byla 17. a Sparta (22.). Bílí Tygři pak obsadili 32. místo.

Celkově se česká extraliga zařadila mezi sedmičkou elitních soutěží na šesté místo. Za námi skončilo pouze Slovensko...

Bílí Tygři Liberec děkují všem fanouškům za jejich přízeň po celou sezónu. Těšíme se na vás v sezóně 2009/2010 a věříme v lepší sezónu než tu letošní. Věřte znovu i VY nám.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

VIDEO: Rozhodněte o nejlepším brankářském zákroku sezóny!

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Z našeho fanshopu

triko poškrábané logo pánské černé

310 Kč
Koupit

Trumpeta velká

145 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská modrá

895 Kč
Koupit

Vlajka na auto velká bílá

160 Kč
Koupit