Bílí Tygři Liberec

36 zákroků? Byl to týmový výkon, hlásí po výhře Kváča

Date of publication Author Martin Pacák

Praha/Liberec - Lepší vstup do nového roku si liberecký maskovaný muž mohl představit jen těžko. Jeho tým v chrámu pražské Sparty slavil tříbodové vítězství 3:1 a on sám na něm nesl lví podíl. Lapil totiž 36 střel soupeře, kdežto za svá záda pustil jedinou. „Navzájem se podporujeme, byla to práce mě, beků i útočníků,“ chválil Kváča své spoluhráče.

V jaký moment jsi se v bráně nejvíce zapotil?
Nejde o to, který zásah byl nejtěžší. Všechny jsou pro každého gólmana důležité, aby jimi dal svému celku šanci na výhru. Občas je vám tam trochu tepleji, třeba když jsme hráli dvojité oslabení, ale s obránci i útočníky jsme si pomohli navzájem. Byl to týmový výkon.

V minulém zápase jste Mladou Boleslav přestříleli, tentokrát těch ran přece jen tolik nebylo. Rozhodla zvýšená produktivita?
Určitě. Každý zápas je jiný a každý soupeř má odlišný styl hokeje. K tomu jsme se museli přizpůsobit i zdejší ledové ploše, která je menší a je podobná těm v NHL. Takže ta hra musela vypadat trochu jinak. Řekli jsme si k tomu něco a dopadlo to takhle šťastně, dali jsme ty dvě branky. Pak jsme to dotáhli až do konce, za což jsem moc rád. Tři body do tabulky se počítají.

Je možné se na takovouto změnu kluziště z pozice brankáře připravit?
Rozhodně s tím musíte počítat. Neřekl bych, že to je lehčí, jsou tam jiné úhly a lítá to na vás ze všech stran. Musíte být trochu jinak postavení. Nějak jsem s tím při tréninku počítal a takto to dopadlo.

Mohl bys to porovnat s tím, na co jsi zvyklý v Liberci?
U nás člověk musí být trochu vyjetý dopředu. Tady jde zase dost o tu kompaktnost a rychlost.

Od té série porážek máte již sedm výher z devíti zápasů. Jaká nálada nyní panuje v kabině?
Pořád stejná, sezona je strašně dlouhá. My se vzájemně podporujeme, bojujeme pro tým a to nás zdobí. Že se týden nedařilo? S tím se musí počítat, protože ročník je dlouhý a ještě nás toho hodně čeká. Ukázalo nám to, na čem je třeba pracovat, v čemž ostatně nadále pokračujeme. Chceme se stále zlepšovat.


FOTO: Jan Beneš (HC Sparta Praha)

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Po hostování si u Tygrů prodlouží angažmá odchovanec Zachar

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Z našeho fanshopu

Kšiltovka s velkým logem bílomodrá

550 Kč
Koupit

Triko pánské Birner

495 Kč
Koupit

Kartičky ELH 2023/24 2.série

65 Kč
Koupit

Triko dětské Birner

475 Kč
Koupit