Bílí Tygři Liberec

Hodnocení nových hráčů v HC Bílí Tygři Liberec

Date of publication Author Radek Šenk

Liberecký hokej se stejně jako jiné extraligové týmy před svou první sezónou v nejvyšší soutěži posílil o řadu hokejistů, kteří měli do klubu přinést potřebné zkušenosti, zvýšit střeleckou aktivitu či patřičný důraz v osobních soubojích. O tom, jak se jednotlivé trejdy povedly, jsme hovořili s manažerem Bílých Tygrů Ctiborem Jechem. Za nejvydařenější označil jednoznačně získání Michala Straky.

"Celkově mohu říci, že předsezónní ambice, které jsme chtěli uskutečnit v posílení mužstva, týmu se splnily. V zásadě převažuje spokojenost. Důležité pro tým je, že většina hráčů má uzavřeny smlouvy na více let a tým by se tak po vhodném doplnění měl stabilizovat," řekl na úvod Ctibor Jech. A jak zhodnotil jednotlivé posily?

Radoslav Kropáč
Slovan Bratislava >> BT
45 - 42 (22+20)
Rado přišel jako hotový hráč, od kterého jsme si slibovali hlavně zvýšení střelecké produktivity. Jeho gólový účet v dresu Bílých Tygrů se nakonec zastavil na 22 vstřelených brankách, což je jistě dobrá vizitka. Určitě splnil očekávání, které do něj klub v předsezónních úvahách vkládal. Nutno však podotknout, že nebýt výkyvů, které postihly nejen jeho, ale i celý tým, možná bychom nakonec do play-off pronikli.

Michal Straka
Plzeň >> CSKA Moskva >> BT
52 - 40 (10+30)
Michal podával po celý rok nejstabilnější výkony. V průběhu soutěže se stal navíc kapitánem a na konci pomáhal při zabudování juniorů do extraligového týmu. Dá se říci, že jako jediný si udržel vysoký herní standard po celou sezónu. Určitě patří tento trejd mezi nejpovedenější v celé extralize.

Václav Novák
Sparta >> BT
46 - 28 (8+20)
Venca Novák je liberecký odchovanec, který se k nám vrátil ze Sparty. Určitě si odvedl své, ale myslím, že stejně jako my i on od sebe očekával víc. Jeho bojový duch byl na ledě i v kabině znát. Zařadil se perfektně do týmu, čas který dostal k dispozici na ledě byl ve srovnání se Spartou nepoměrně vyšší, proto jsme od něj čekali víc. Je ale pravda, že první rok po návratu do mateřského klubu bývá složitý a tlak, který na něj určitě byl, jak ze strany lidí, kteří mu v Liberci fandí se na něm projevil. Myslím si, že v příští sezóně se od něj dají očekávat lepší výsledky.

Vojtěch Kubinčák
Litvínov >> BT >> Sparta
17 - 1 (0+1)
Od Kubinčáka jsme si slibovali vytvoření prvního útoku spolu s Kropáčem a Strakou. Tento trejd byl největším zklamáním, proto jsme jej v průběhu sezóny vyměnili za Pavla Kašpaříka.

Pavel Kašpařík
Sparta >> BT
30 - 17 (8+9)
Pavel přišel v průběhu roku na hostování, které se změnilo v trvalý přestup. Ve Spartě měl kontrakt pro letošek s roční opcí. Během léta bychom s Pavlem rádi uzavřeli dlouhodobý kontrakt. Jeho přínos pro tým byl veliký a my stejně jako on jsme spokojeni s předváděnou hrou. Zvýšila se účinnost hlavně v soubojích před brankou, potřebovali jsme doplnit tým o hráče takovýchto výškových parametrů. Výborný hráč na buly.

Martin Čakajík
Dukla Trenčín >> BT
44 - 13 (3+10)
Mladý perspektivní bek, který šel v průběhu roku obrovským způsobem nahoru. Jeho výkony si samy řekly o možnost zahrát si play-off v dresu Třince, kde jen svou výkonnost potvrzuje. Zkušenosti z nadstavby by měly být pro nás jen plusem do budoucna.

Jiří Hanzlík
Plzeň >> BT >> Plzeň
27 - 7 (3+4)
Po vypadnutí Jana Kudrny, Holuba a problémech Vály, jsme byli nuceni přistoupit k doplnění na místě obránců. Jirka přinesl do mužstva hlavně zkušenosti a klid do obranných řad. Na konci ledna se pak vrátil zpět do Plzně.

Stanislav Procházka
Pardubice >> BT >> České Budějovice
23 - 9 (5+4)
Standa přicházel jako posila z pardubického týmu. V agresivitě a zvýšení produktivity, které jsme od něho očekávali však zůstal za očekáváním. Díky problémech v obranných řadách, byl obětován výměnou za Gřegořka do Českých Budějovic. Měl by se připojit k mužstvu. (viz. článek Manažerský dres Bílých Tygrů)

Petr Gřegořek
České Budějovice >> BT >> Třinec
15 - 0 (0+0)
S Petrem jsme moc spokojeni nebyli. Na to, že je to bývalý reprezentat a bývalá opora Třince, oprávněnost trejdu nepotvrdil.

Zdeněk Šmíd
Karlovy Vary >> BT >> Plzeň
2 zápasy (111 minut), 8 gólů, prům. 4.32, úsp. 87.69
Zdeněk přišel jako posila na brankářský post, ale nakonec naše očekávání nesplnil a byl tak dán k dispozici jiným týmům.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Získejte originální hrané dresy Tygrů ze sezony 2023/24!

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Průlomová sezóna či podpora fanoušků. Nejen o tom se rozhovořil Daniel Král

Z našeho fanshopu

Triko jednobarevné logo pánské bílé

320 Kč
Koupit

Triko dámské Bulíř

495 Kč
Koupit

Mikina s logem dámská šedá

895 Kč
Koupit

Svíčka krychle s logem

110 Kč
Koupit