Bílí Tygři Liberec

Diváci fandili v hojném počtu i letos

Date of publication Author Ondřej Flanderka

Podobně jako v sezóně 2005/2006 se i v té uplynulé scházelo v liberecké Tipsport areně při zápasech Bílých Tygrů velké množství fanoušků. Diváci v hale vytvořili jak v základní části, tak především v play-off velmi dobré prostředí, díky kterému hráči dokráčeli až do semifinále, a získali bronzové medaile. V následujícím článku si můžete pročíst podrobnější statistické informace o návštěvnosti na hokejových zápasech hraných v Tipsport areně.

Základní část

V základní části O2 extraligy se v Liberci odehrálo od září do února šestadvacet zápasů. Tato utkání vidělo dohromady 129 687 diváků, což tvoří průměrně 4988 diváků na jedno utkání základní části (zaplněno 66,5% kapacity haly). Bílí Tygři se s tímto číslem umístili na čtvrté příčce mezi extraligovými celky. Největší návštěvností se mohou pyšnit v Pardubicích, kde na jedno utkání základní části přišlo v průměru 8596 fandů. Před Libercem skončily ještě týmy Sparty a Českých Budějovic.

Oproti loňské sezóně se návštěvnost v základní části snížila v průměru zhruba o 500 diváků na zápas. Především v prvních zápasech nebyl pod Ještědem o hokej až takový zájem a první tři zápasy sezony navštívilo jen něco okolo tří tisícovek hokejových příznivců. Vůbec nejméně diváků přišlo na 31. kolo, ve kterém přijel do Liberce Vsetín, a na utkání dorazilo jen 3017 diváků (40,2% kapacity haly). Druhá nejmenší návštěva přišla ve 3. kole na zápas proti Českým Budějovicím (3028 diváků, 40,4%) a třetí na 5. kolo opět proti Vsetínu (3054 diváků, 40,7%).

Na druhé straně se celkem třikrát podařilo v základní části Tipsport arenu vyprodat. Nejprve v 35. kole hraném mezi vánočními svátky, kdy do Liberce zavítali hokejisté z Pardubic, dále pak ve 46. kole proti Slavii a do třetice v posledním kole základní části hraném pod Ještědem, tedy v 51., kdy přijela Sparta. Přes sedm tisíc fandů dorazilo do areny ještě na zápas 43. kola proti Litvínovu (7146 diváků, 95,3% kapacity haly).

Play-off

Letošní play-off v Liberci opět vyvolalo hokejovou horečku a diváci si určitě přišli na své. Ve čtvrtfinálové sérii proti Třinci se v Tipsport areně hrály čtyři zápasy a ve všech přišlo více jak 7000 lidí. Přesněji: na první zápas 7067, na druhý 7354 a na třetí hraný v Liberci (celkově pátý ve čtvrtfinálové sérii) už bylo vyprodáno, stejně jako na poslední zápas této série. Semifinále se Spartou nabídlo pod Ještědem tři klání a všechna utkání byla vyprodána. Celkem na sedm zápasů play-off přišlo do areny 51 921 diváků, což činní průměr 7417 diváků na jeden zápas (98,9% kapacity haly).

Liberečtí fanoušci povzbuzovali tým i na hřištích soupeře a dá se říci, že za ním cestovali po celé republice. Velkou podporou pro hokejisty byli i v play-off při zápasech v Třinci a také na Spartě. Do Prahy se vypravovaly velmi početné skupiny příznivců Bílých Tygrů a podíleli se na třetí největší návštěvě na extraligovém hokeji v této sezóně. Ve třetím semifinálovém utkání totiž do T-Mobile areny v Praze přišlo 14 237 diváků. Toto číslo bylo překonáno už jen dvakrát při finálové sérii mezi Spartou a Pardubicemi, kdy do Holešovic přišlo 14 500 diváků, a stanovili tak konečný rekord návštěvnosti letošního ročníku extraligy.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

Najman se loučí s Tygry a míří na sever. Hrát bude za Ilves Tampere

Vstupenky na play-off MS v Praze a Ostravě jsou stále k dispozici!

Pérez se bude dále rozvíjet v Liberci. S Tygry se dohodl na dvouleté smlouvě

Z našeho fanshopu

Triko jednobarevné logo dětské bílé

295 Kč
Koupit

Klíčenka s kovovým plíškem

55 Kč
Koupit

Triko jednobar.logo pánské černé

320 Kč
Koupit

Šála bílá s logem

320 Kč
Koupit