Bílí Tygři Liberec

Loučení se sezónou i trenérem Palečkem

Date of publication Author Eva Lenertová - tisková mluvčí

Ve čtvrtek 29. března 2007 se sešli v restaurantu Pizza Coloseum v liberecké Tipsport areně na společném obědě hráči, management a zaměstnanci hokejového klubu Bílí Tygři Liberec, aby se rozloučili s právě ukončenou „bronzovou“ sezónou, která byla v nejvyšší domácí soutěži pátou.

Před společným přípitkem krátce zhodnotil prezident klubu Petr Syrovátko pětileté působení Bílých Tygrů v hokejové extralize. „V prvních dvou sezónách jsme se jen rozkoukávali a seznamovali se s nejvyšší domácí soutěží. Pro tu třetí byl dán jasný cíl – účast v play-off. Usilovně se pracovalo na stavbě kádru a pod vedením trenéra Josefa Palečka, který přišel k týmu na podzim v sezóně 2003/2004 za Josefa Jandače, se tvořil i díky příchodu brankáře Milana Hniličky a výluce v NHL silný tým, který zdobily hokejové hvězdy nejvyšší kvality. Na konci této sezóny jsme se mohli radovat z historicky první extraligové medaile. Následující sezónu jsme zahájili ve zbrusu nové multifunkční aréně, která poskytla luxusní zázemí nejen hráčům, ale také divákům a všem zaměstnancům. Historickým úspěchem pro lední hokej v městě pod Ještědem bylo vítězství v základní části soutěže, ale pak přišlo první zklamání, když jsme ve čtvrtfinále neuspěli. Do letošní sezóny se vstoupilo opět s velikým elánem a jasným cílem. Obhájilo se suverénně vítězství v základní části, podařilo se projít čtvrtfinálem, nicméně brána vysněného finále zůstala před našim týmem bohužel zavřená. Přesto je druhý bronz v pětiletém působení v extralize úspěchem, o který se zasloužili hráči svým výkonem, realizační tým v čele s trenérem Josefem Palečkem svým vysokým nasazením, stejně jako management a všichni zaměstnanci klubu. Několikrát v této sezóně se nám podařilo vyprodat Tipsport arenu a skvělé publikum nás dokázalo povzbudit k dobrým výkonům. Snažili jsme se pro naše fanoušky udělat maximum pro jejich spokojenost a v tomto trendu chceme pokračovat i v dalších sezónách. Rád bych poděkoval trenérovi Palečkovi, který se svojí prací u týmu zapsal nesmazatelně do dějin libereckého hokeje a nevylučuji, že bychom se někdy v budoucnu nemohli opět setkat.“

Prezident Syrovátko také uvedl na pravou míru některé informace, které vydala média. O nástupci trenéra Palečka se bude v Liberci jednat a jeho jméno by mělo být oznámeno v průběhu měsíce dubna. Hráče čeká nyní dovolená a ke společné přípravě se sejdou hned na začátku května.

Fotografie:

Společné foto teamu hokejového klubu Bílí Tygři Liberec

GM Ctibor Jech a prezident klubu Petr Syrovátko

Trenér Paleček se na obědě rozloučil s celým "teamem" hokejového klubu Bílých Tygrů

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Slavná trojice aneb selská jízda

Nejnovější články

Od středy týdenní inventura fanshopu

Nad(h)led #33: Adam Najman nejen o nadcházejícím angažma ve Finsku

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Z našeho fanshopu

Mikina s logem dámská šedá

895 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská šedá

895 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská modrá

895 Kč
Koupit

Poukaz dárkový 500 Kč

500 Kč
Koupit