Bílí Tygři Liberec

Načerpané síly se v sezóně budou hodit

Date of publication Author Štěpán Hanuš, Jan Rachota

L i b e r e c – Hokejisté Bílých Tygrů mají za sebou jako každé léto kruté tréninkové dávky. Ještě před tím, než se rozjeli na krátkou dovolenou, jsme požádali o rozhovor Václava Pletku. Ten do Liberce přišel v průběhu uplynulé sezóny a přípravu pod trenérem Palečkem takabsolvoval letos poprvé.

Jaké byly tvé extraligové začátky v Třinci?

Na Třinec vzpomínám v dobrém, byly to asi moje nejlepší léta kariéry. Přišel jsem ještě v juniorském věku a pan Hadamczik mi dal hned šanci okusit extraligu. Cítil jsem od něj důvěru a podržel mě v momentech, kdy to bylo třeba. Nastupoval jsem od začátku v první lajně a po pár zápasech jsem se v sestavě zabydlel už napevno.

Po dvou sezónách jsi byl draftován Philadelphií, kam jsi také záhy zamířil…

Odehrál jsem v NHL jediný zápas. V Americe je to hodně o štěstí, zda si člověk padne do oka s trenérem a ten mu dá šanci. Já jsem ji bohužel nedostal, ale přesto svého rozhodnutí dnes nelituji. Působení v zámoří beru jako velkou životní zkušenost, poznal jsem jiný životní styl.

Po návratu zpět a několika sezónách v Třinci jsi vypomáhal k postupu Českým Budějovicím. Jak vzpomínáš na toto zvláštní období v první lize?

V týmu bylo plno hvězd z NHL a myslím si, že tamní mančaft by patřil do extraligové špičky. Celou sezónu jsme šli za jasným cílem postoupit a to se nám nakonec také podařilo v baráži s Jihlavou.

A co angažmá v Rusku?

Tehdy jsem dostal skvělou finančně zajímavou nabídku, která se třeba objeví jednou za život. Ostatní kluci tam byli spokojení a říkali, že se tam hraje dobrý hokej. Chtěl jsem to tedy zkusit a podepsal jsem v Dynamu Moskva smlouvu. Jenže hned po mém příchodu se klub dostal do finančních problémů a za dva měsíce jsem nedostal zaplaceno. Proto jsem se po domluvě s agentem rozhodl, že se vrátím domů.

Jaké máš dojmy z dosavadního působení v Liberci?

Přišel jsem v průběhu ročníku do mužstva, které hrálo špičku tabulky a šlo za jasným cílem vyhrát celou soutěž. Dlouho se nám ty ambice dařilo naplňovat. Vyhráli jsme základní část, ale pak přišlo velké zklamání.

Do Liberce jsi přestoupil z Třince. Jak vnímáš podmínky a zázemí v obou klubech?

Liberec dnes samozřejmě patří mezi velkokluby, které mají vysoké ambice. Zatímco Třinec je celkem malé město, kde vás každý zná a atmosféra je tam domáčtější. Musí se tam spokojit se starším „zimákem“, ale kabinu jsme měli na velmi dobré úrovni. Zázemí pro hráče bylo skoro srovnatelné s Libercem. V Tipsport areně je jen všechno novější.

Máš za sebou první letní přípravu v Liberci. Mohl bys porovnat uplynulé období se svými předchozími působišti?

Když vzpomínám na své první angažmá v Třinci, tak tam měl pan Hadamczik přípravu dost podobnou. Hodně se běhalo, jezdilo na kolech a chodilo do posilovny. Při běhání sice trpí klouby, především kolena, ale v letním období to je zkrátka potřeba.

Jak se cítíš ty sám na konci tvrdé přípravy?

Měl jsem jen drobné zdravotní problémy s kolenem. Nezapojoval jsem se kvůli tomu jen do fotbálku, jinak pevně doufám, že jsem natrénoval dostatečně, a že to prodám v sezóně.

Uvažuješ stále o možnosti návratu do reprezentace?

Kdybych si nevěřil, nebyl bych dobrým hokejistou. Národní mužstvo je cílem každého hráče. Já doufám, že se nám bude dařit jako týmu a když se daří mančaftu, tak to jde většinou i samotným hráčům. Já pevně věřím, že navážeme na výkony z minulé sezóny a třeba nějaká pozvánka potom přijde.

Kam se nyní chystáš na dovolenou?

Stále nevím, ještě jsme to doma ani neřešili. Uvidíme, nejspíš využijeme nějaké nabídky „last minute“…

Přeji pěknou dovolenou a díky za rozhovor.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

Najman se loučí s Tygry a míří na sever. Hrát bude za Ilves Tampere

Vstupenky na play-off MS v Praze a Ostravě jsou stále k dispozici!

Pérez se bude dále rozvíjet v Liberci. S Tygry se dohodl na dvouleté smlouvě

Z našeho fanshopu

Poukaz dárkový 500 Kč

500 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská modrá

895 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská šedá

895 Kč
Koupit

Triko dětské Birner

475 Kč
Koupit