Bílí Tygři Liberec

Tygří Letní Challenge je u konce! Kdo se probojoval do finále?

Date of publication Author Klub

Liberec - Červencová Tygří Letní Challenge je minulostí. Nabídla parádní sportovní výkony, ale také řadu zajímavých odměn pro účastníky. Jaká byla a kdo se nakonec podívá do srpnového finále?

Od 1. do 31. července jste se mohli zapojit do Tygří Letní Challenge - tedy do druhého ročníku výběhu na Ještěd, v němž je úkolem účastníků zdolat nepříjemnou trať pod lanovkou. Délka 900 metrů, převýšení 300 metrů - to mluví samo za sebe. Kdo si osobně vyzkoušel, bude si tyto pocity pamatovat do konce života.

Na trať se během července vydalo celkem 271 mužů, 90 žen, 73 dětí od 9 do 14 let a 43 dětí do 8 let. Celkových 477 účastníků urazilo vzdálenost přes 429 km a nastoupalo více než 143 výškových kilometrů - tedy zhruba 16x celkovou výšku Mt. Everestu, nejvyšší hory světa.

Vůbec nejrychleji do cíle dorazil biatlonista Jakub Štvrtecký za devět a půl minuty, nicméně jako profesionální sportovec běžel mimo pořadí. Z měřených časů tak vybočuje z řady Vojtěch Prášil, vítěz prvního ročníku, který letos urazil trať za 10 minut a 13 sekund. Zbytku startovního pole utekl téměř o minutu.

Na trať se vydali i Bílí Tygři, z nichž si nejlépe v čase 11:49 vedl Adam Najman. Ten by se dokonce vešel do elitní desítky a postoupil do finále, toho se však již jako profesionální hokejista účastnit nebude. Mezi muži tak místenku ve finálovém běhu získá netradičně i 11. v pořadí.

Postupně jste mohli bojovat o prémie od FC Slovan Liberec a partnerů McDonald´s, Urban Jump Areny, Buddy Baru, Sport Park Medical či Veri.to. I díky tomu mnozí zdolali trať víckrát, přičemž někteří to za červenec stihli dokonce osmkrát. To už je pořádný výkon!

Konečné výsledky červencových kvalifikačních bojů naleznete níže. Všem účastníkům děkujeme a nejlepším deseti v jednotlivých kategoriích gratulujeme k postupu do finále, které se uskuteční 20. srpna! Finalisté budou v následujících dnech kontaktováni a s blížícím se datem finále jim budou sděleny další podrobnosti.

Výsledky

Muži

Ženy

Děti 0-8 let

Děti 9-14 let

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Průlomová sezóna či podpora fanoušků. Nejen o tom se rozhovořil Daniel Král

Reprezentace U18 začíná přípravu na MS, v nominaci i Galvas s Králem

Z našeho fanshopu

Kšiltovka s velkým logem bílomodrá

550 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská šedá

895 Kč
Koupit

Šála bílá s logem

320 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská modrá

895 Kč
Koupit