Bílí Tygři Liberec

Další výhra v ENYAQ Hockey League! Tygři porazili Plzeň 4:1

Date of publication Author Klub

Liberec - Bílým Tygrům v ENYAQ Hockey League i po šestém místě patří první místo. Pojistili si ho parádním výkonem proti Plzni, kterou v úterní dohrávce přehráli jasně 4:1 na zápasy.

Základní část ENYAQ Hockey League se hraje formátem celkem pěti zápasů v rámci kola, kdy na sebe nejprve jedničky obou týmů, následně nasazené dvojky a trojky. Následují dva souboje ve formátu dva na dva. Za každý vyhraný zápas dostává tým bod, celkový počet bodů se pak propíše do konečného skóre.

Bílí Tygři Liberec - HC Škoda Plzeň 4:1

Přestože souboj dopadl na zápasy jasně, samotná utkání rozhodně jednoznačná nebyla. Hned souboj jedniček znamenal přetahovanou, která byla rozseknuta až ve třetí třetině. Tehdy za stavu 4:4 Dzouvi odskočil proti Dominovi do vedení a nakonec jej navýšil ještě na konečných 6:4, čímž Tygrům zajistil první bod.

Ještě větší bitvu nabídlo utkání dvojek mezi DannyZedlem a Philem93. To po vyrovnaném průběhu dospělo nakonec až do prodloužení, v němž nakonec rozhodl DannyZedlo o svém vítězství 3:2 a zároveň druhém bodu Bílých Tygrů.

Závěrečná dvouhra mezi DoubleMacou a Vajdicem přinesla vůbec nejvyšší počet branek v jediném utkání. Duel se vyvinul v solidní přestřelku, kterou nakonec lépe zvládl DoubleMaca, který zvítězil 7:5. Už po dvouhrách tak bylo rozhodnuto o celkové výhře Bílých Tygrů.

Přesto zápas prozatím nebyl u konce. Následovala první čtyřhra mezi Dzouvim s DannyZedlem a Dominem s Philem93. V něm se pro změnu zrodil nejjednoznačnější výsledek, když si Tygři postupně budovali náskok a nakonec vyhráli vysoko 7:1.

Plzeň si za rozhodnutého stavu připsala alespoň čestný bod. Souboj Dzouviho s DoubleMacou proti Dominovi s Vajdicem se od začátku vyvíjel lépe pro Plzeň. Ta si vypracovala vedení 4:1, a přestože následně Tygři zaveleli k stíhací jízdě a vyrovnali na 5:5, skóre se po závěrečné brance Škody zastavilo na konečném stavu 6:5 pro Západočechy.

I přesto si Bílí Tygři připsali do tabulky další tři body, čímž navýšili své celkové konto na 15 bodů. Svou bilanci budou moci ještě vylepšit už za týden, kdy se představí proti Mountfieldu HK. Jak si naši gameři v dalším souboji povedou?

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Získejte originální hrané dresy Tygrů ze sezony 2023/24!

Sbírej oficiální kartičky TELH! Druhá série pro sezonu 2023/24 je venku

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Z našeho fanshopu

Kšiltovka s velkým logem bílomodrá

550 Kč
Koupit

Kartičky ELH 2023/24 2.série

65 Kč
Koupit

Svíčka krychle s logem

110 Kč
Koupit

Mikina s logem dámská šedá

895 Kč
Koupit