Bílí Tygři Liberec

Sport Park Medical: Pomáháme předcházet zraněním i do budoucna

Date of publication Author Ondřej Belák

Liberec - Organizace Bílých Tygrů se může opřít o podporu Sport Parku Medical, který sídlí ve stejném areálu. V rozsáhlém týmu zdravotníků se o liberecké mládežníky stará především fyzioterapeutka Anna Selníková. "Hokej má jako kontaktní a velmi rychlý sport svá specifika. Je tu více možností, jak ke zranění přijít," prozrazuje.

Pod pokličkou Tygří cesty - 20. díl:

Sport Park Medical s Annou Selníkovou

O spolupráci s Tělovýchovnou jednotou

Juniorka a dorost u nás mají hodiny zamluvené dopředu. S hráči zhodnotíme jejich zdravotní potíže a případně domluvíme termín, kdy by měli dorazit znovu, pokud si to situace vyžaduje.

O komunikaci s hráči a trenéry

Všechno většinou řešíme přímo s kluky. S trenéry komunikujeme pouze v případě, když je potřeba, aby svým svěřencům domluvili. Hráči jsou ovšem rozumní a v drtivé většině případů jsou ochotní dodržovat, co jim říkáme. Informace od nás obvykle trenérům předávají sami, alespoň se kluci nad situací ještě více zamyslí. U žáků, kteří jsou ještě mladí, je samozřejmě lepší, když k nám chodí v doprovodu rodičů.

O nejčastějších zdravotních problémech

Velmi často řešíme bolestivost přitahovačů dolních končetin a tříselných úponů, což ale bývá komplikací i pro dospělé hokejisty. U brankářů se často řeší oblast kolenních kloubů. Souboje na ledě jsou také náchylné k problémům s rameny.

Potřebují mladí hokejisté méně zdravotní péče než dospělí?

To si nemyslím. Možná nás nemusejí navštěvovat tak často, ale když si naše rady hráči vezmou k srdci už v mladém věku, mají lepší šanci předcházet zraněním do budoucna. Navíc si sami budou umět svůj zdravotní stav přesněji zhodnotit, své tělo lépe poznají a budou s ním schopni v budoucnu lépe pracovat.

O náročnosti hokeje ze zdravotního hlediska

Hokej má jako kontaktní a velmi rychlý sport svá specifika. Možností, jak ke zranění přijít, je tu více, než u sportů individuálních. Největší riziko bývá v osobních soubojích.

O přístupu k hráčům

Naše výsada je, že na každého nahlížíme individuálně a snažíme se řešit přesně problém každého klienta. Když má například brankář potíže s kolenem, zajímá mě, jak přesně on v brance funguje, ať terapii co nejefektivněji zacílíme.

Držíme se konceptu neuromuskulární stabilizace pana profesora doktora Koláře, jehož metodu dobře zvládáme a osvědčilo se nám, že funguje. Velkým pozitivem je také návaznost s panem doktorem Romanem Mizerou. Když potřebujeme radu, nebo třeba kluky rychle poslat na rentgen, vychází nám vstříc a hráči nemusejí dlouho čekat.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

Najman se loučí s Tygry a míří na sever. Hrát bude za Ilves Tampere

Vstupenky na play-off MS v Praze a Ostravě jsou stále k dispozici!

Pérez se bude dále rozvíjet v Liberci. S Tygry se dohodl na dvouleté smlouvě

Z našeho fanshopu

Triko jednobarevné logo pánské bílé

320 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo dětské bílé

295 Kč
Koupit

Triko pánské Birner

495 Kč
Koupit

Mikina s logem dámská šedá

895 Kč
Koupit