Bílí Tygři Liberec

Obránce Ondřej Buchtela bojuje s rakovinou. Na jeho léčbu byl založen transparentní účet

Date of publication Author Klub

Liberec - Dvacetiletému obránci Bílých Tygrů Ondřeji Buchtelovi se v posledních týdnech obrátil život vzhůru nohama. Lékaři mu totiž našli zhoubný nádor na srdci, který bohužel zasáhl i obě plíce. Jeho nejbližší mu teď založili transparentní účet.

„Nedávno byl Ondrovi diagnostikován sarkom na srdečním svalu, který bohužel zasáhl i obě plíce. Ondra byl paliativním týmem propuštěn do domácí péče. Momentálně se mu daří lépe, ale každý den je to jako na houpačce. Je odkázaný na kyslík, invalidní vozík a bez dopomoci druhého vlastně nic nezvládne,” napsala na sociálních sítích Pavla Zbíralová, jedna z hlavních iniciátorek sbírky.

„Protože se situace odehrála velmi rychle a nás tlačí čas, sháníme tímto způsobem peněžitou podporu. Jako přátelé si přejeme, aby měl Ondra ten největší komfort. Vybrané peníze bychom chtěli vynaložit nejen na lékařské potřeby, lékaře a zdravotnické pomůcky, ale taky na jeho plány a sny. Na to, aby si mohl život užívat na 100 %, ačkoliv je teď omezený," vysvětluje příčiny založení účtu.

Krátce po zveřejnění detailů transparentního účtu vznikla na sociálních sítích spontánní akce několika hokejistů. Ti v aukcích na svých soukromých instagramových profilech nabízejí své hrané hokejky a dresy. Do akce se zapojilo i několik Tygrů, vydražit tak můžete například hokejku Jaroslava Vlacha, Marka Zachara, Michala Bulíře nebo Libora Hudáčka.

Sbírka se postupně začala šířit napříč všemi sociálními sítěmi a dárců jen a jen přibývalo. Za zmínku stojí například příspěvek slovenského obránce Juraje Valacha, jenž Buchtelovi poslal 25 000 korun. Největší částkou ale přispěl Nadační fond Ivana Hlinky, který daroval hned 200 000!

Na léčbu Ondřeje Buchtely můžete přispět na tomto účtu:

Číslo účtu: 123-0762430277/0100
IBAN pro zahraniční platbu: CZ79 0100 0001 2307 6243 0277
SWIFT kód: KOMBCZPPXXX

„Věřím, že jsou mezi námi dobří andělé, kterým život druhých není lhostejný – a ať je to minimální částka, tak přispějí na život tak úžasného člověka, jako je Ondra. Děkujeme všem, kteří se podílejí na poslání finanční podpory nebo pozitivní energie! Nesmírně si toho vážíme a Ondru energie tlačí vpřed!" uzavírá Pavla Zbíralová.

I my děkujeme každému, kdo jakoukoliv částkou přispěje na transparentní účet a Ondřejovi přejeme hlavně hodně sil do dalších dnů.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

Najman se loučí s Tygry a míří na sever. Hrát bude za Ilves Tampere

Vstupenky na play-off MS v Praze a Ostravě jsou stále k dispozici!

Pérez se bude dále rozvíjet v Liberci. S Tygry se dohodl na dvouleté smlouvě

Z našeho fanshopu

Kšiltovka s velkým logem bílomodrá

550 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská modrá

895 Kč
Koupit

Šála bílá s logem

320 Kč
Koupit

Triko jednobar.logo pánské černé

320 Kč
Koupit