Bílí Tygři Liberec

Prohlášení majitele klubu: Jsme připraveni bojovat o udržení námi vybudované profesionální organizace!

Date of publication Author Klub

Liberec - Březnová bezpečnostní opatřením Vlády ČR kvůli celosvětové virové pandemii předčasně ukončila letošní sezonu Tipsport extraligy. Sezónu, ve které Bílí Tygři získali svůj šestý Prezidentský pohár a s velkými ambicemi vyhlíželi play-off. Nakonec ale musí nejúspěšnější extraligový klub poslední dekády bojovat o zachování základního fungování celé organizace.

V nastalé situaci je pro všechny největší prioritou lidský život a zdraví. Bílí Tygři dodržují všechna nařízení vlády, zároveň ale činí všechny možné kroky, které mohou pomoci nastalou pandemii koronaviru ale i její nesporné ekonomické dopady zvládnout.

„Hokej jako takový se zastavil ze dne na den a mnohé plánované příjmy si můžeme škrtnout. Zásadní pomoc, co se náhrady škod týká, nemůžeme čekat od nikoho. I přesto, že první vládní vyjádření vypadala relativně příznivě, nyní je situace zcela jiná a podpora v tomto směru bude v zásadě nulová,“ říká ve svém prohlášení prezident klub Petr Syrovátko.

„Proto jsme přistoupili k okamžitým opatřením, a to včetně jednání se všemi hráči napříč celým klubem, realizačními týmy i zaměstnanci. Dohodli jsme se na tom, že sezóna 2019/2020 byla ukončena předčasně už v průběhu měsíce března a dojde tedy k platovým úpravám. Každý musel učinit nějaké ústupky. Chtěl bych všem zúčastněným za průběh jednání poděkovat, protože mnoho hráčů a trenérů muselo zcela zásadně ustoupit ze svých standardů. U hráčů se poměr snížení platů percentuálně liší dle výše jejich kontraktů, ale s některými z nich jsme se domluvili na více než 50% snížení jejich stávajících odměn.“

Přímých jednání s vedením klubu se zúčastnili kapitán Petr Jelínek a oba asistenti Ladislav Šmíd a Michal Birner. „V této situaci je pro nás důležité především zdraví nás všech a je jasné, že musí přijít nezbytná opatření, aby náš klub mohl v nejbližších měsících fungovat dál,“ shodují se hráči.

„Bohužel jsme nemohli nastoupit do stěžejní části sezóny, sedíme doma a tribuny jsou prázdné. Pro klub to znamená velké finanční ztráty a komplikace vůči partnerům. V kabině jsme se dohodli, že finanční ústupky z našich kontraktů jsou dobrou cestou, jak pomoci našemu klubu. Nebyla kolem toho žádná velká jednání. Všichni si přejeme nastoupit v nové sezóně v dresu s Tygrem na prsou,“ uzavírá za všechny zúčastněné obránce Ladislav Šmíd.

Jednání s hráči a realizačními týmy A týmu Bílých Tygrů a Benátek ovšem nejsou jedinými kroky, které byli Bílí Tygři v posledních dnech nuceni podniknout. V současnou chvíli se v klubu nastavují i další režimy pro zvládnutí této krizové situace. „Jsme odhodláni se s tím vším porvat jako správní Tygři! Přes všechny překážky jsme připraveni bojovat o udržení námi vybudované profesionální organizace včetně mládeže a farmy. Usilovat o udržení trenérského a kvalitního hráčského kádru, tak abychom mohli bojovat o ten vysněný „druhý“ pohár v té následující sezóně.

Chtěl bych poděkovat všem partnerům klubu, hráčům, trenérům a také fanouškům. Všichni prokazují velkou solidaritu s Bílými Tygry. Díky za tuto soudržnost, podporu a patriotismus i přesto, že musíme každý v rámci svých starostí něco obětovat. Nyní se ukáže, jak opravdový tým jsme,“ uzavírá ve svém prohlášení Prezident Bílých Tygrů Liberec Petr Syrovátko.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

VIDEO: Rozhodněte o nejlepším brankářském zákroku sezóny!

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Z našeho fanshopu

Mikina s logem dámská šedá

895 Kč
Koupit

Kšiltovka s velkým logem bílomodrá

550 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská modrá

895 Kč
Koupit

triko poškrábané logo pánské černé

310 Kč
Koupit