Bílí Tygři Liberec

Reprezentace U16 má před sebou dvojzápas se Slovenskem. Nominováni byli Tůma a Plos!

Date of publication Author Ondřej Belák

Liberec - Česká reprezentace do 16 let v Hodoníně absolvuje dvě utkání se slovenskými sousedy. Trenér Petr Haken dal v nominaci příležitost hned několika nováčkům, mezi kterými je liberecký útočník Lukáš Plos! Na sraz se však z podještědské metropole nevydá sám, mezi zvolenými totiž figuruje také obránce Tadeáš Tůma. Gratulujeme!

Trenérský štáb chce v přípravných duelech vidět i hráče, kteří se ještě do reprezentace nedostali, ale ve svých klubech vykazují kvalitní výkonnost. Proto Petr Haken povolal hned osm nováčků.

Mezi šťastnými debutanty je také Lukáš Plos. Šikovný forvard v ELIOD Extralize dorostu atakuje průměr bodu na zápas, nyní bude mít šanci předvést svůj um na mezinárodní úrovni. Bílí Tygři budou mít zástupce rovněž v defenzivních řadách. Pozvánku totiž obdržel Tadeáš Tůma! Ten patří mezi nejvytěžovanější beky libereckého dorostu a se třinácti kanadskými body je zároveň jedním z nejproduktivnějších.

Naši hokejisté se proti Slovákům budou zejména snažit dobře naladit na turnaje čtyř zemí ve Švédsku a Finsku. Zároveň budou chtít východním sousedům oplatit porážku 0:3 ze Salzburgu, o motivaci tedy nebude nouze. Zápasy se odehrají na Zimním stadionu Václava Nedomanského ve středu 22. ledna od 17 hodin a ve čtvrtek 23. ledna od 14 hodin.

Nominace českého týmu:

Brankáři:

Lukáš Malant (Chomutov), Mario Žalčík (Hradec Králové), Michael Schnattinger (Kometa Brno – jen na kemp).

Obránci:

Denis Puchala (Vítkovice), Martin Hrbek (Jihlava), Jakub Jerman (Hradec Králové), Filip Krajčík (Vsetín), Ondřej Hykl (Třinec), Patrik Brůna (Northwood School, USA), Šimon Němec (Rapperswil, Švýcarsko), Tadeáš Tůma (Liberec).

Útočníci:

Robin Sapoušek (Karlovy Vary), Šimon Slavíček (Slavia Praha), Ondřej Hrabík (Rytíři Kladno), Lukáš Plos (Liberec), Jonáš Jungwirth (Jihlava), Matěj Novotný (Hradec Králové), František Formánek (Pardubice), Filip Čáp (Rapperswil, Švýcarsko), Vojtěch Polák (Mladá Boleslav), Filip Petrásek (České Budějovice), Filip Juříček (KJT Haukat, Finsko), Ondřej Becher (Havířov).

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

TOP 3 zápasy sezóny: Rekordní derby i skalp lídra

Získejte originální hrané dresy Tygrů ze sezony 2023/24!

Sbírej oficiální kartičky TELH! Druhá série pro sezonu 2023/24 je venku

Z našeho fanshopu

Hokejka dřevěná brankářská

185 Kč
Koupit

Poukaz dárkový 500 Kč

500 Kč
Koupit

Hrnek malý s logem

89 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo dětské bílé

295 Kč
Koupit