Bílí Tygři Liberec

Celých šedesát minut jsme plnili trenérovy pokyny, těšilo Marka Zachara

Date of publication Author Vladimír Vykoukal

Liberec - Desátá výhra v řadě! Tygři proti silnému Třinci předvedli zodpovědný výkon a nakonec vyhráli 5:0. Velkou měrou se na vítězství podílel i Dominik Hrachovina, který si připsal první čisté konto v libereckém dresu. „Kluci mi hodně pomohli, jsem rád, že se na to na konci nevykašlali," smál se liberecký gólman.

Tygři byli už od začátku na ledě více vidět, na úvodní gól zápasu však museli fanoušci čekat dlouho. Nakonec se dočkali až v 36. minutě, když střelu Tomáše Hanouska tečoval za záda Petra Kváčy sváteční střelec Petr Kolmann, který si tak připsal svou první trefu v letošní sezóně. „Chtěli jsme hrát trpělivě. Věděli jsme, že pokud budeme celých šedesát minut hrát aktivně, góly z toho pak vyplynou,” svěřil se Marek Zachar.

A slova mladého útočníka se nakonec potvrdila, domácí totiž v třetí třetině nasázeli hned čtyři branky! Jednu z nich si připsal sám Zachar: „Tomáš Hanousek mi to hodil do jízdy, obránce neměl rychlost, takže se mi podařilo natlačit až před brankáře. Mohl jsem to buď přetáhnout, nebo to zkusit rovnou. Nakonec jsem to zkusil bekhendem a naštěstí se to tam nějak překulilo,” smál se liberecký forvard. „Na tréninku pořád hledám nějaké nové varianty zakončení, ale naši brankáři mě už znají, takže to je čím dál tím těžší.”

Tygři tak nakonec vyhráli 5:0 a připsali si už desátou výhru v řadě. „Myslím si, že jsme šedesát minut hráli naši hru. Zodpovědně jsme plnili trenérovy pokyny a jsme moc rádi, že jsme to nakonec zvládli,” těšilo libereckého rychlíka.

Zápas proti Třinci si bude určitě dlouho pamatovat Dominik Hrachovina. Ten si totiž připsal první čisté konto v libereckém dresu! „Z nuly mám velkou radost, kluci mi ale dneska hodně pomohli, hodně střel za mě zblokovali. Jsem rád, že se na to na konci nevykašlali,” vtipkoval liberecký gólman.

Svěřenci trenéra Patrika Augusty se tak Ocelářům výhrou alespoň trochu pomstili za neúspěšné finále minulého play-off. „Motivace byla samozřejmě trochu vyšší, jsou to přece jenom úřadující mistři. Nakonec jsme to zvládli, čehož si moc ceníme!” hlásil Dominik Hrachovina.

V dalším kole čekají Tygry rozjeté Karlovy Vary, které v pátek rozdrtili Vítkovice 9:1. „Jdeme zápas od zápasu, musíme se na ně připravit na sto procent. Určitě to nebude lehké, ale jedeme tam pro tři body!” uzavřel Marek Zachar.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Získejte originální hrané dresy Tygrů ze sezony 2023/24!

Sbírej oficiální kartičky TELH! Druhá série pro sezonu 2023/24 je venku

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Z našeho fanshopu

Triko dětské Birner

475 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská modrá

895 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo pánské bílé

320 Kč
Koupit

Hrnek malý s logem

89 Kč
Koupit