Bílí Tygři Liberec

Týden na ledě odstartoval. Bílí Tygři si zpestřují přípravu na bruslích

Date of publication Author Jan Čermák

Liberec - Letní příprava, to není žádná procházka růžovou zahradou. A Bílým Tygrům se proto osvědčilo si ji každý rok v červnu trochu oživit. V pondělí 17. června proto znovu vyjeli na led, kde budou kromě tréninku na suchu pilovat také individuální dovednosti.

Pondělní tréninková jednotka začala už v 8:30, kdy se Tygři sešli k suché části. V 9:45 pak společně zamířili do Svijanské arény, aby vyzkoušeli tamní led. A navzdory teplému počasí nebyla jeho kvalita vůbec špatná. "V těchto teplotách je příjemné se sklouznout a trošku se ochladit. I led byl celkem v pohodě, což je plus," hodnotil trenér Patrik Augusta.

Bílí Tygři nejprve trénovali společně, po několika cvičeních se ale plocha rozdělila na několik stanovišť, kde se pokračovalo v práci na rozvoji dovedností. "Dělali jsme pár týmových cvičení, ale víc se budeme zaměřovat na individuální dovednosti. To je hlavním cílem pro tento týden," přiblížil Augusta.

Jeho svěřenci zpestření letní přípravy jednoznačně vítají. Na chvíli se dostanou z každodenní rutiny, kterou mají už třetím týdnem zajetou. "Je fajn zase na chvíli vypadnout z posilovny. Trochu si na to navykneme. Nikde jinde to moc není, takže je dobře, že to tady máme," vysvětlil Tomáš Filippi. "Na druhou stranu mně nedělá problém, když dva měsíce nebruslím. Dostávám se do toho rychle," dodal zkušený forvard.

Mužstvo se pro týden na ledě sešlo v hojném počtu. Nechyěli ani posily Ronald Knot s Rostislavem Maroszem či Michal Bulíř s Tomášem Filippim, kteří se přes léto připravují individuálně. K týmu se zatím nepřipojil Ladislav Šmíd s Justinem Petersem, kteří se oba chystají na sezonu v zámoří. S Markem Schwarzem tak byli na ledě v brance Roman Will a Lukáš Pařík. "Co jsem slyšel, tak Justin je super kluk, takže myslím, že spolu budeme dobře vycházet. Bude to asi podobné jako s Romanem. Těším se na to, třeba se od něj něco naučím," vzkázal Schwarz.

Tygři budou na ledě nepřetržitě trénovat až do soboty, k tomu nebudou samozřejmě chybět ani tréninky na suchu, které mají stále prioritu. Od 1. července budou mít hráči dvoutýdenní volno, v polovině měsíce se pak už definitivně přesunou na led k poslední fázi přípravy.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

Po hostování si u Tygrů prodlouží angažmá odchovanec Zachar

Od 24. do 30. dubna inventura v tygřím fanshopu

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Z našeho fanshopu

Kšiltovka s velkým logem bílomodrá

550 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo pánské bílé

320 Kč
Koupit

Svíčka krychle s logem

110 Kč
Koupit

Šála bílá s logem

320 Kč
Koupit