Bílí Tygři Liberec

Zklamaný Libor Hudáček po prohře s Německem: Celý zápas čekali na jedno přečíslení, a to jim nakonec vyšlo

Date of publication Author Vladimír Vykoukal

Košice/Liberec - Pro Slováky je zatím domácí světový šampionát hodně krutý. Po dobrém začátku, kdy porazili USA, dvakrát ztratili zápas v posledních vteřinách a šanci na postup do čtvrtfinále už tak mají jen teoretickou. Klíčové bylo hlavně utkání s Něměckem, jež třicet sekund před koncem rozhodl Leon Draisaitl. „Vzal to na sebe a ukázal, jakou má sílu," uznal kvality německé hvězdy Libor Hudáček, jediný Bílý Tygr na mistrovství.

Libor Hudáček se na začátku šampionátu zotavoval z nemoci, poprvé tak nastoupil až do třetího duelu proti Kanadě, který Slováci smolně prohráli díky brance v poslední vteřině třetí třetiny. „S Německem už jsem se cítil lépe než v minulém utkání. Teď to s každým zápasem bude ještě lepší," doufá liberecký kanonýr.

První třetina důležitého zápasu o postup do čtvrtfinále s Německem se odehrála bez větších šancí, až v prostřední dvacetiminutovce začaly padat góly. Jako první se prosadili Němci, jmenovitě Marc Michaelis. Slováky ale inkasovaný gól namotivoval a najednou byli na ledě více vidět.

Před polovinou druhé třetiny si domácí za svou aktivitu vysloužili zvýhodněnou přesilovku pět na tři, kterou nepohrdli. Tvrdá rána Andreje Sekery od modré čáry skončila až v síti a bylo vyrovnáno. Tento stav nevydržel dlouho, Slováci minutu po první brance šli do vedení. A postaral se o to právě Libor Hudáček! „Tomáš Tatar výborně vybojoval puk v rohu, Richard Pánik mi to přiťuknul a já už jsem jenom vypálil," popisoval gólovou situaci slovenský forvard.

Ještě dvě minuty před koncem svěřenci kanadského trenéra Craiga Ramsayho těsné vedení drželi, jenže pak přišel kolaps. Markus Eisenschmid dělovkou zpoza kruhů vyrovnal, a to nebylo všechno. Hvězdný Leon Draisaitl totiž třicet sekund před koncem z pravého kruhu propálil Čiliaka a umlčel tak celý košický stadion. „Myslím si, že jsme hráli pořád stejně, bohužel jsme opět nezvládli závěr. Oni od začátku čekali na jedno přečíslení, a to jim nakonec vyšlo. Draisaitl to vzal na sebe a ukázal, jakou má sílu," uznal Hudáček kvality něměcké opory.

Slovenské šance na postup do čtvrtfinále se tak díky prohře nad Německem radikálně zmenšily. Teď musí Slováci všechny zbývající zápasy vyhrát a ještě doufat v zaváhání jednoho z trojice favoritů - Kanady, Finska nebo USA. Pravděpodobnost je tedy malá, domácí tým se ale určitě nevzdá. Stane se nakonec malý hokejový zázrak?

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

VIDEO: Rozhodněte o nejlepším brankářském zákroku sezóny!

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Z našeho fanshopu

Triko jednobarevné logo pánské bílé

320 Kč
Koupit

triko poškrábané logo pánské černé

310 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo dětské bílé

295 Kč
Koupit

Triko pánské Birner

495 Kč
Koupit