Bílí Tygři Liberec

S pomlázkou do dračího doupěte! Vykoledují si Tygři v Třinci vítězství?

Date of publication Author Jan Kousal

Liberec - Podle očekávání má finálová série mezi Libercem a Třincem vyrovnaný průběh. Zatímco první duel ovládli Oceláři, ten druhý vyšel lépe Bílým Tygrům. Teď se série za vyrovnaného stavu stěhuje na slezský led.

Bílí Tygři vstoupili do finálové série podobně jako před třemi lety proti Spartě a o rok později proti brněnské Kometě – tedy prohrou. O čtyřiadvacet hodin později však svěřenci Filipa Pešána předvedli diametrálně odlišný výkon, který přinesl vítězství 3:1. Do Třince se tak pojede za nerozhodného stavu 1:1.

Klopýtnutí na úvod

Ani slavnostní host a bývalý kapitán Liberce Jan Výtisk, který se postaral o úvodní buly prvního finále, Tygrům štěstí na startu série nepřinesl. Oceláři se, díky využité přesilové hře, rychle dostali do vedení, Severočeši naopak marně hledali recept na fantastického Hrubce.

Našli ho až těsně před koncem druhé třetiny. Tyler Redenbach si dobře počíhal na chybu Draveckého v předbrankovém prostoru a postaral se o vyrovnání. Prakticky vzápětí ale Třinečtí zlomili zápas definitivně na svou stranu, vítězný gól zaznamenal Petr Vrána.

Kompletní reportáž naleznete zde.



Druhý zápas, úplně jiná písnička

Po první prohře v sérii se Tygři na dlouhou dobu uzamkli do své kabiny, zkušení hráči si vzali proslov a ve druhém duelu se na ledě proháněl úplně jiný tým. Po bezbrankové úvodní části Liberečtí udeřili v prostředním dějství.

Všechno to odstartoval Tomáš Filippi, na jehož trefu navázal po chvíli i Libor Hudáček. Třinečtí pak sice v dvojnásobné početní výhodě dokázali snížit zásluhou Tomáše Marcinka, ale závěrečné slovo patřilo znovu šelmám. Gólovou tečku za druhým utkáním napsal ukázkovým blafákem Jaroslav Vlach.

Kompletní reportáž naleznete zde.



A teď na led soupeře!

Nyní se série za stavu 1:1 přesouvá do Werk arény v Třinci. Vyhraje-li jeden z týmů oba dva slezské zápasy, bude moct v pátek 26. dubna zaútočit na Masarykův v pohár. V opačném případě bude páteční bitva „jen“ soubojem o první mečbol.

Nezbývá než věřit, že Pešánova družina naváže na vítězné představení z druhého střetnutí a že odcestuje do Třince s velkou podporou svých příznivců. Úvodní buly jsou naplánovaná na 17 hodin. Oba duely se odehrají před kamerami ČT sport a O2TV.

Sestřihy a ohlasy z prvních dvou duelů:

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

Po hostování si u Tygrů prodlouží angažmá odchovanec Zachar

Od 24. do 30. dubna inventura v tygřím fanshopu

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Z našeho fanshopu

Kšiltovka s velkým logem bílomodrá

550 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo dětské bílé

295 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská modrá

895 Kč
Koupit

Svíčka krychle s logem

110 Kč
Koupit