Bílí Tygři Liberec

Čtvrtfinálové derby! Bílí Tygři vyzvou v prvním kole play-off Mladou Boleslav

Date of publication Author Dominik Jakubec

Liberec - Bílí Tygři čekali v průběhu předkola na svého soupeře, nyní je však již konečně jasno. Ve čtvrtfinále play-off narazí na Mladou Boleslav! V tomto ročníku tak uvidíme ještě minimálně čtyři derby!

Před startem předkola byli pro Bílé Tygry ve hře hned tři různí soupeři. Zatímco na Vítkovice, které skončily v základní části sedmé, naši hráči narazit nemohli, o čtvrtfinálovou místenku proti Tygrům se mezi sebou rvali Sparta, Zlín a Mladá Boleslav. A uspěl nakonec poslední jmenovaný celek.

Jako první vypadl ze seznamu kandidátů pražský tým, když podlehl Vítkovicím v sérii 1:3 na zápasy. Zato Mladá Boleslav se Zlínem svedli mezi sebou náročnou pětizápasovou bitvu. Nejprve se vedení ujala Boleslav, Berani vzápětí srovnali. Série se přesunula do Zlína, scénář se však neměnil - vedení Středočechů následovalo vyrovnání moravského celku.

Rozhodovat se tak muselo až v neděli, kdy v Mladé Boleslavi došlo na pátý duel. Ten nakonec ovládli domácí, čímž si zajistili místo mezi osmi nejlepšími a šanci vyzvat ve čtvrtfinále Bílé Tygry. Pro fanoušky jde rozhodně o velmi atraktivní dvojici, hned v úvodu play-off totiž dojde na vyhrocené derby!

To se naposledy ve vyřazovacích bojích odehrálo v mistrovském ročníku 2015/16, kdy Tygři narazili na Mladou Boleslav v semifinále. Ve vypjatých bitvách nakonec tahali za delší konec naši hráči, kteří zvítězili 4:0 na zápasy. Mimochodem, v té době v mladoboleslavském dresu nastupovali Matěj Stříteský a Radan Lenc, kteří si nyní podobnou sérii vyzkouší také v tygřím trikotu.

Jak si Bílí Tygři proti Mladé Boleslavi povedou? Série odstartuje už ve středu 20. března v 19:00 v Home Credit Areně! Nenechte si start play-off ujít!

Výsledky Bílých Tygrů proti Mladé Boleslavi v této sezoně:

6. kolo: Bílí Tygři Liberec – BK Mladá Boleslav 8:3
19. kolo: BK Mladá Boleslav – Bílí Tygři Liberec 5:2
32. kolo: Bílí Tygři Liberec – BK Mladá Boleslav 4:1
45. kolo: BK Mladá Boleslav – Bílí Tygři Liberec 1:4

Sestřihy z obou domácích utkání:

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Získejte originální hrané dresy Tygrů ze sezony 2023/24!

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Průlomová sezóna či podpora fanoušků. Nejen o tom se rozhovořil Daniel Král

Z našeho fanshopu

Body modré s kr.rukávem a barevným logem

295 Kč
Koupit

Mikina s logem dámská šedá

895 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo pánské bílé

320 Kč
Koupit

Hrnek malý s logem

89 Kč
Koupit