Bílí Tygři Liberec

Zápas o šest bodů! Tygři přivítají rozjetý Hradec

Date of publication Author Vladimír Vykoukal

Liberec - Po prohře v Olomouci čeká Tygry další těžká zkouška, pod Ještěd totiž míří silný Hradec. Ve vzájemných zápasech v této sezóně zatím platilo, že vyhrál domácí tým. Využijí svěřenci trenéra Filipa Pešána výhodu domácího prostředí? To se dozvíme už v neděli, úvodní buly padne v 16:00.

Na Hané bez gólu

Tygři v pátek zavítali do Olomouce, kde se jim i přes velkou střeleckou aktivitu nepodařilo vstřelit gól a domácím těsně podlehli poměrem 1:0. Tabulkoví sousedi našeho celku v minulém kole naopak uspěli, Liberečtí tak mají na čele náskok pouhých dvou bodů. Do konce základní části zbývá pouze pět zápasů, každý bod je teď tedy v boji o Prezidentský pohár veledůležitý!

Trenéra Filipa Pešána trápí v poslední době rozsáhlá marodka, se zdravotními problémy se potýkají nejproduktivnější hráč týmu Marek Kvapil a dva stavební kameny liberecké defenzívy, Ladislav Šmíd a Lukáš Derner. V posledním domácím utkání zastoupil libereckého kanonýra Marek Zachar, v zápase s Mladou Boleslaví se zase ukázali Libor Hudáček s Michalem Birnerem. Najdou Tygři ve svých řadách střelce i proti Hradci?

Hradečtí lvi jsou Tygrům v patách!

Východočeši hrají ve skvělé formě, vždyť v posledních pěti zápasech neztratili ani bod! Aktuálně okupují třetí příčku se ztrátou pouhých tří bodů na první Tygry. Nedělní zápas tedy bude klíčový pro boj o Prezidentský pohár. V posledním kole přivítali Hradečtí Litvínov. Po skvělém vstupu do utkání, kdy se domácím podařilo vstřelit tři góly v prvních deseti minutách, si svěřenci trenéra Tomáše Martince vedení pohlídali a nakonec zvítězili poměrem 4:1.

Nejproduktivnějším hráčem Hradce je obránce Petr Zámorský, jenž je s 37 kanadskými body suverénně nejproduktivnějším bekem extraligy. Zdárně mu sekunduje Radek Smoleňák, který má na svém kontě o pět bodů méně. Nejvíce gólů (18) se podařilo vstřelit Tomáši Vincourovi. Hradec v posledních sezónách disponoval kvalitní obranou, a ani tento rok v tomto ohledu není vyjímkou. S 108 obdrženými brankami patří mezi týmy s nejlepší defenzívou v lize. Hlavním stavebním kamenem východočeské obrany jsou gólmani Brandon Maxwell a Jaroslav Pavelka, kteří patří k nejlepším v extralize.

Můj dům, můj hrad!

Ve vzájemných zápasech obou týmů v této sezóně platilo, že vyhrál domácí tým. Nejdříve v 9. kole zvítězili Hradečtí v prodloužení 3:2, v listopadu pak naopak v nadstavbě vyhráli Tygři, tentokrát poměrem 5:4. Poslední vzájemné utkání bylo k vidění v 35. kole, kdy Východočeši otočili zápas v třetí třetině a nakonec brali tři body za výhru 3:1. Potvrdí i tentokrát svěřenci trenéra Filipa Pešána výhodu domácího prostředí? To se dozvíme už tuto neděli, zápas začíná v 16:00!

Bílí Tygři Liberec versus Mountfield HK

Počet zápasů: 23
Bilance: 8 – 4 – 0 – 3 – 8
Skóre: 61:65

Poslední souboj obou týmů v Home Credit Aréně dopadl lépe pro Tygry, kterým vystřelil výhru v prodloužení Libor Hudáček. Pojďme si utkání připomenout v následujícím sestřihu.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

VIDEO: Rozhodněte o nejlepším brankářském zákroku sezóny!

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Z našeho fanshopu

Hrnek malý s logem

89 Kč
Koupit

Svíčka krychle s logem

110 Kč
Koupit

Kšiltovka s velkým logem bílomodrá

550 Kč
Koupit

Mikina s logem dámská šedá

895 Kč
Koupit