Bílí Tygři Liberec

Bílí Tygři si jako první tým pojistili čtvrtfinále

Date of publication Author Redakce

Liberec - Nedělní vítězství nad Mladou Boleslaví má pro Tygry kromě vyhraného derby také jinou přidanou hodnotu. Jako vůbec první extraligový tým si naši hráči zajistili postup do čtvrtfinále play-off.

Matematika hovoří po nedělním 45. kole jasně. Bílí Tygři mají momentálně na prvním místě 91 bodů. Sedmá Sparta spolu s Mladou Boleslaví, která je za Pražany pouze o skóre, posbírali dosud 68 bodů, což znamená rozdíl celkem 23 bodů. Do konce základní části zbývá odehrát sedm utkání, v nichž je možné získat 21 bodů.

To znamená, že o nejhůře šestou příčku, která zajišťuje přímý postup do play-off, už nemůže Tygry žádný z týmů připravit. Naši hokejisté jsou tak letos vůbec prvním extraligovým celkem, který si čtvrtfinále pojistil. Chybět v něm nebudou už počtvrté v řadě.

Naposledy Bílí Tygři nedosáhli na vyřazovací boje v sezoně 2014/15, kdy se i přes závěrečnou stíhací jízdu nedotáhli na elitní desítku. Od té doby jsou jeho pravidelným účastníkem, přičemž v ročnících 2015/16 a 2016/17 vstupovali do play-off dokonce z první příčky. Vloni pak do poslední chvíle bojovali o přímý postup do čtvrtfinále s Pardubicemi, nakonec si do něj zajistili cestu přes předkolo.

Základní část však zdaleka nekončí. Před našimi hráči stále zbývá sedm extraligových bitev, v nichž budou bojovat o nejvyšší příčky. Nenechte si tyto souboje ujít! Nejbližší zápas čeká Bílé Tygry už v úterý od 18 hodin v Home Credit Areně proti Karlovým Varům. Přijďte náš tým podpořit a buďte také Bílým Tygrem!

Pozápasová radost Tygrů

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

VIDEO: Rozhodněte o nejlepším brankářském zákroku sezóny!

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Z našeho fanshopu

Mikina s logem pánská modrá

895 Kč
Koupit

Triko pánské Birner

495 Kč
Koupit

Triko dětské Birner

475 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo dětské bílé

295 Kč
Koupit